![]() |
Padişahın İşi Ne |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Padişahın İşi NeSultan Murat Han o gün bir hoştur ![]() ![]() ![]() ![]() - Hayrola sultanım canınızı sıkan bir şey mi var? - Akşam garip bir rüya gördüm ![]() - Hayırdır inşallah ![]() - Hayır mı şer mi öğreneceğiz ![]() ![]() Ve iki molla kılığında çıkarlar yola ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Kimdir bu? - Aman hocam hiç bulaşma ayyaşın biri işte! - Nereden biliyorsunuz? - Müsaade et de bilelim yani ![]() ![]() Bir başkası tafsilata girer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hele yaşlının biri çok öfkelidir; isterseniz komşulara sorun der sorun bakalım onu cemaatte bir gören olmuş mu? Hasılı mahalleli döner ardını gider ![]() ![]() - Nereye? - Bilmem bu adamdan uzak durmayı yeğlersiniz sanırım ![]() - Millet bu çeker gider ![]() ![]() ![]() ![]() - İyi ya saraydan bir kaç hoca yollar kurtuluruz vebalden ![]() - Olmaz rüyadaki hikmeti çözemedik daha ![]() - Peki ne yapmamı emir buyurursunuz? - Mollalığa devam ![]() ![]() - Yapmayın sultanım bunun yıkanması var ![]() ![]() ![]() ![]() - Merak etme ben beceririm ![]() ![]() - Şurada bir mahalle mescidi var ama ![]() ![]() ![]() - Olmaz vefat eden sen olsaydın nereden kalkmak isterdin? - Ne bileyim Ayasofya‘dan Süleymaniye’den en azından Fatih camiinden ![]() - Ayasofya ile Süleymaniye’de devlet erkanı çoktur ![]() ![]() ![]() ![]() Ve gelirler camiye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Meçhul nalıncıyı kefenler tabutlar musalla taşına koyarlar ![]() ![]() ![]() - Sultanım der yanlış yapıyoruz galiba! Heyecana kapıldık sorup soruşturmadan buraya getirdik cenazeyi ![]() ![]() - Doğru öyle ya neyse sen başını bekle ben mahalleyi dolanıp geleyim ![]() Padişah garip maceranın başladığı noktaya koşar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra malum kadınların ücretlerini öder eve getirirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bak sen! Millet ne sanıyor halbuki ![]() - Milletin ne sandığı umurunda değildi ![]() ![]() ![]() - Öyle imam kaç tane kaldı şimdi? - İşte bu yüzden Nişancı’ya Sofular’a uzanırdı ya ![]() ![]() ![]() - Doğru öyle ya! - Kimseye zahmetim olmasın deyip mezarını kendi kazdı bahçeye ![]() ![]() - Peki o ne dedi? - Önce uzun uzun güldü sonra Allah büyüktür hatun dedi ![]() Allahü teâlânın öyle kulları vardır ki halk onları bilmez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte nalıncı baba o adsız şânsız Allah dostlarından biridir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|