Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
haccın, önemi

Haccın Önemi

Eski 07-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Haccın Önemi

Haccın Önemi
dini öyküler - gizemli öyküler - hacla ilgili öyküler

Merhum hacı Abdülali Moşksar şöyle nakleder:

Rabbani alimlerden merhum Hacı Seyit Abdülali, bir gün Ahmedağa Mescidi’nde cemaat namazının ardından minbere çıktı Ben de o mescitte hazır idim “Bugün size nasihat olarak kendi gördüğüm bir şey anlatmak istiyorum” dedi ve anlatmaya başladı:

Mümin bir arkadaşım vardır Hastalanınca ziyaretine gittim Onu ölüm döşeğinde görünce yanı başında oturarak Saffat ve Yasin surelerini okumaya başladım Ailesi odadan dışarı çıkınca onunla baş başa kaldım Tevhid ve velayet kelimelerini telkin etmeye başladım Şuuru yerinde olmasına rağmen tekrarladıklarımı söylemedi Ansızın son derece öfkeli edayla bana dönüp “Yahudi, Yahudi, Yahudi!” dedi

Bunu duyunca başımı dövündüm Artık yerimde duramıyordum Hemen dışarı çıktım Ben çıkınca ailesi de yanına gitti Kapıya yaklaştığımda ağlama ve feryat sesleri işittim Arkadaşım artık ölmüştü

Durumu araştırdıktan sonra epey bir süredir bu bedbahtın üzerine haccın farz olduğu, buna rağmen hacca gitmediği anlaşıldı Bu önemli farizayı yerine getirmediği için de bir Yahudi olarak dünyadan göçtü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com