![]() |
Suret Ve Siret |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Suret Ve SiretSURET VE SİRET İmam Şafiî Hazretleri şöyle bir hatırasını anlatır: 'İlm-i firaset (sezgi ve anlayış bilgisi) ile ilgili kitaplar aramak için Yemen'e gittim ![]() ![]() ![]() Adam gök gözlü ve çıkık alınlı biriydi ![]() ![]() ![]() ![]() Bunları görünce kendi kendime dedim ki: İlm-i firaset, bu adamın oldukça düşük bir şahsiyete sahip olduğunu gösteriyor ![]() ![]() Sabah olunca yanımdaki hizmetçi çocuğa hayvanı eyerlemesini söyledim ![]() - Mekke'ye geldiğin zaman, Muhammed b ![]() ![]() - Peki, dün gece sana yaptığım hizmetin karşılığı nerede? - Neymiş o? - Sana iki dirheme yemek aldım; ayrıca aynı fiyatlarla katık, güzel koku, hayvanına yem, sana yatak ve yorgan alıverdim ![]() ![]() ![]() Çocuğa dedim ki: - Oğlum, ona istediğini ver! Başka bir şey kaldı mı? - Ev kirası nerede? Ben evimi sana genişletip kendime daralttım! Bu durumu görünce kanaatim güçlendi ki, firaset ilmi gerçekmiş ![]() ![]() Şu güzel söz, konumuzu aydınlatır: 'Suretin sîretine şahittir; başka şahit aramak zaiddir ![]() Yusuf Yavuz Semerkand dergisinden alınmıştır ![]() |
![]() |
![]() |
|