![]() |
Kim Yahudi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kim YahudiKûfe'de bir adam, kendisinin Müslüman olduğunu söylemekle beraber Hazreti Osman'ın (r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İmam-ı A'zam Hazretleri bir akşam adamın evine misafir olmuş ![]() ![]() İmam-ı A'zam Hazretleri: — Senin güzel ve dindar bir kızın varmış, ona düğüncü geldim, deyince adam hayret etmiş ve: — Ya İmam! Sizi buraya kadar gönderen o adam, nasıl bir kimsedir? diye sormuş ![]() Hazreti İmam, başlamış damat adayının meziyetlerini saymaya: — Dindar, Allah'tan son derece korkar, hayadan melekler bile ona yetişemez, âlim, hafız ![]() ![]() ![]() ![]() Adam: — Yeter!, demiş ![]() ![]() Meramına erişen İmam: — Yalnız, demiş bir kusurunu söylemeyi unuttum ![]() ![]() Adam bunun üzerine hiddetlenmiş tabiii: — Nasıl olur ya İmam! Benim kızım bir yahûdiye mi lâyıkdır? demiş ![]() Adamdan bu cevabı alan İmam-ı A'zam Hazrüyük Dini Yayınlar, Osmanlı Yayınevietleri: — Niye lâyık olmasın? Sen bir kızını yahûdiye vermek istemiyorsun da, Yüce Peygamberimiz (s ![]() ![]() ![]() ![]() Adam anlamış tabii İmam Hazretlerinin eve niçin geldiğini ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|