Bırak Rabbinle Bir Kapı Açık Kalsın. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bırak Rabbinle Bir Kapı Açık Kalsın.Eski zamanlarda bir zat seyahati sırasında çok ilginç bir olaya şahid olur ![]() ![]() Çölde eşkiyaların bir kervana saldırdıklarını ne var ne yoksa zorbaca gasbettiklerini korkuyla seyreder uzaktan ![]() ![]() Biraz sonra bakar ki soygun yapan eşkiyaların reisi bir kenarda abdest alıp namaza duruyor ![]() ![]() Adam hayretlerdedir Dayanamaz namazdan sonra yanına varır ve sorar ona :“Merak ve hayretler içindeyim” der ![]() ![]() “Yaptığın iş zalimce ve haram ![]() Günahlar içindesin![]() Sonra da kalkıp o yaptıklarını men’edenin huzuruna varıyorsun! Bu nasıl iştir?”Yani bu ne perhiz bu ne lahana turşusu hesabı eşkiyaların reisi olabildiğince hüzünlü şu ilginç ve ibretli cevabı verir : “ Ey yolcu! Ben yıllardır şeytana ve ayartıcı benliğime uyarak Rabbimle aramda faraza 100 kapı varsa 99 unu kapattım İstiyorum ki hiç değilse BİR KAPI AÇIK KALSIN!” Aradan zaman geçer o zatın yolu nasib olur Kabe’ye düşer ![]() Tavaf esnasında bir de bakar ki yıllardır hiç unutamadığı o eşkiya reisi de orada!![]() Kabe’ye sarılmış huşu ile dua etmekte hıçkırıklarla ağlamaktadırYine hayretlerdedir o zat ![]() ![]() Yanına varır selamlar onu kendini tanıtır ve sorar; “Oradan buraya…Nasıl oldu bu iş? Nedir bunun hikmeti?” Tebessüm eder tövbekar adam ve ışıl ışıl gözleri boynu bükük der ki; “Sana demiştim ya hani; Hiç değilse BİR KAPI AÇIK KALSIN O’nunla aramda ![]() İşte ben tüm acizliğim ve samimiyetimle o kapıyı hep açık tuttum![]() Rabbim de rahmetiyle muhabbetiyle lutfetti tüm kapıları açıverdi O’nun atasına lutfuna mu var?” |
|
|
|