![]() |
Gerçek Anlaşılınca |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gerçek AnlaşılıncaGERÇEK ANLAŞILINCA Zülkarneyn Aleyhisselam ordusuyla gece yolda giderken ordusuna: - Ayağınıza takılan şeyleri toplayın, diye emir verir ![]() Ordu bu emri duyunca; içlerinden bir grup: -Çok yürüdük, çok yorgunuz ![]() ![]() ![]() İkinci grup ise; - Madem Komutanımız emretti, birazcık toplayalım, emre muhalefet etmeyelim ![]() ![]() Üçüncü grup ise; -Komutanımız bir şeyi boşuna emretmez ![]() ![]() ![]() Sabah olduğunda bir de bakıyorlar ki, meğer bir altın madeninden geçmişler de, ayaklarına değen şeylerin altın olduğunun farkına varamamışlar ![]() Hiç almayan birinci grup; -Ah niçin almadık! Nasıl dinlemedik komutanımızın sözünü ![]() ![]() Az alan ikinci grup ise; -Ah ne olaydı da biraz daha fazla alsaydık ![]() ![]() Çok alan üçüncü grup ise: - Keşke gereksiz, lüzumu olmayan eşyalarımı atsaydım, daha çok toplasaydım ![]() ![]() İşte bu misalde olduğu gibi, Ahirette bütün insanlarda bunun gibi ağıtlarda bulunacak ![]() Kafir olan; - Keşke iman etseydik, keşke inansaydık da hiç olmasa Cehenneme girdikten sonra iman etmemiz sonucunda Cennete girseydik, ebedi cehennemden kurtulsaydık, Mümin, fakat az sevabı olan; -Keşke biraz daha sevap işleseydim de, biraz daha ikrama mazhar olsaydım ![]() Mümin,çok sevabı olan ise; -Ah ne olaydı da Makamımı biraz daha yükseltecek bir vakit daha namaz kılsaydım, biraz daha fazla sadaka verseydim,oruç tutsaydım, biraz daha sevap işleyecek ameller yapsaydım ![]() ![]() ![]() ![]() Rabbim bu misallerden ders almak nasip etsin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|