![]() |
''Değişen Sizin Kalbiniz..'' |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ''Değişen Sizin Kalbiniz..''Bir padişah, bir iki vezirini ve diğer erkandan birkaçını yanına alarak payitahta (başkente) yakın yerleşim merkezlerinde bir gezintiye çıkmıştı ![]() ![]() ![]() - Bu güzel nar bahçesi kimin? - Bu nar bahçesi benimdir efendim, babamdan miras kaldı ![]() - Oğlun, uşağın var mı? - Allah bize oğul uşak vermedi efendim, bir karı kocadan ibaret iki kişilik bir aileyiz ![]() - Peki ben de bu ülkenin hükümdarıyım, şuradan bir nar şerbeti sıksan da içsek ![]() İhtiyar "başüstüne" dedi ve hemen gidip bahçe içindeki kulübeden kalaylı, tertemiz bir tas getirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Madem birer ayakları çukurda olan bu yaşlı karı-kocanın mirasçıları yok, ne yapacaklar böyle güzel nar bahçesini, karşılığında bir kaç kuruş verip de bu bahçeyi ellerinden alayım" diye düşündü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Baba ne oldu böyle, bu nar şerbeti sabahki ile aynı nardan değil mi? Bunun tadı hiç de hoş değil ![]() - Aynı nardan evlat, aslında tadında da bir değişiklik yok, asıl değişen sizin kalbiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|