![]() |
Niyet Hayr Akibet Hayr Olur İnş(Buyrun Hep Beraber Okuyalım) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Niyet Hayr Akibet Hayr Olur İnş(Buyrun Hep Beraber Okuyalım)zamanın birinde çok fakir bir çoban varmış ![]() Bu çoban öle bir imkansız aşka düşmüşkü dertten gece gündüz ağlar olmuş ![]() çoban padişahın kızına aşıkmış ![]() ![]() çoban ne yer ne de içer olmuş ![]() ![]() Onun bu durumuna çok üzülen arkadaşı o ülkenin bilgesi olan adama gitmiş ![]() Durumu bir bir anlatmış ![]() ![]() Arkadaşı çobanın yanına varmış ve onu bilge dedeye götürmüş bilge dede çobana:'bak oğlum tam kırk gün boyunca bu mağarada oturup gece gündüz demeden allah allah diye zikredeceksin ![]() Kırkıncı günün sonunda padişahın kızı sana gelecek demiş ![]() buna ne kadar inanmasada başka bir çaresi olmadığını anlamış ![]() çoban o günden sonra allah allah diye zikretmeye başlamış ![]() Aradan yirmi gün kadar geçmiş fakat hala hiçbirşey değişmemiş ![]() çaresiz çoban devam etmiş ![]() ![]() Mağarada bir ermişin olduğunu ve gece gündüz durmadan ağlayarak allah diye zikrettiği dilden dile dolaşır olmuş ![]() padişahada ulaşmış ![]() ![]() Padişah ülkenin bilgesine gidip o çobanı nasıl ikna edebilirim diye sormuş ![]() Bilge kızını ver demiş ![]() Padişah ertesi gün bütün adamlarını toplayıp mağaraya çobanın yanına gitmiş ![]() Ayrıca o gün kırkıncı günde dolmuştu ![]() Padişah çobanın yanına vararak dile benden ne dilersen yeterki benimle birlikte saraya gel sana kızımı bile veririm demiş ![]() çobanın arkadaşı heyacanla çobana bakmış işte o an geldi diye sevinmiş ![]() çoban usulca kalkıp siz çok yaşayın padişahım fakat hiçbişey istemiyorum diyerek susmuş ![]() çobanın arkadaşı çobana nasıl istemezsin senki yıllarca padişahın kızı için kendini yiyip bitirmedinmi şimdi neden istemiyosun ![]() çoban ben kırk gün boyunca padişahın kızı için allah dedim allah bütün sarayı ayağıma getirdi ![]() Peki şimdi söleyin allah için allah deseydim ne olurdu ![]() Işte asıl aşkı buldum ben der ![]() Rahman cc bizlerede çobanın aşkından nasip etsin inş ![]() Amin ![]() |
![]() |
![]() |
|