![]() |
Hz. Süleyman Ve Hüddam Cinler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hz. Süleyman Ve Hüddam CinlerHazreti Süleyman (a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Savaştan önce barışı düşünmüşler, konuşmayı dilemişlerdi ![]() Hazreti süleyman (a ![]() ![]() Onun Saba'da bulunan tahtını-ki odalardan odalara geçilerek gizlenmiş ve kitlenmişti-getirmeyi, Belkıs'a göstermeyi düşündü ![]() Hazreti Süleyman (a ![]() ![]() Süleyman dedi: << ey ileri gelenler, onun tahtını, kendilerinin bana müslüman olarak gelmelerinden evvel, hanginiz bana getirir?>> Cinlerden bir ifrit: <<Sen makamından kalkmadan ben onu sana getiririm ![]() Dedi ![]() Fakat Hazreti Süleyman (a ![]() ![]() ![]() Veziri Berhiye oğlu Asaf, Besmelesiz iş görmezdi ![]() İlim ve ihlas sahibiydi ![]() ![]() Yani ermişti, evliyaydı ![]() ![]() Bu vazifeyi yapabileceğini, ifritten daha çabuk tahtı getireceğini söyledi ![]() İzin üzerine bunu yaptı da ![]() Nezdinde kitabından bir ilim olan (zat): <<Ben, dedi, gözün sana dönmeden (gözünü benden çevirmeden-yumup açmadan) Evvel onu sana getiririm ![]() (Neml süresi, ayet: 40) Veli, ermiş Asaf bunu nasıl yapmıştı? ![]() ![]() Demek Hazreti Allah (c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazreti Süleyman'ın (a ![]() ![]() ![]() Halbuki Allah (c ![]() ![]() ![]() Hadise şöyle ceryan etti: Hazreti Allah (c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Asası sağlam olduğu için yere düşmedi ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kurt ilk günden beri ağacı kemirmişti ![]() ![]() Asa, ancak bir yılda kırılmıştı; böylece Hazreti süleyman (a ![]() ![]() ![]() ![]() Yeni bir kurtla durumu hesaba vurdular ve Hazreti Süleyman'ın (a ![]() ![]() ![]() O zaman cinler (kafirler) öğündüler: <<Biz bunu biliyorduk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ağır hizmetlerden kurtulmak için, ilan eder, kaçarlardı ![]() Nitekim Hazreti Allah (c ![]() ![]() Sonra biz ona ölüm hükmünü infaz edince (dayandığı) asasını yemekte olan ağaç kurdundan başkası bunun ölümünü ona göstermedi ![]() kapanıp yıkıldığı zaman besbel- li oldu ki, eğer cinler gaybı bilmiş olsalardı öyle horlayıcı bir azab içinde kalıp durmaz- lardı ![]() (Neml süresi, ayet: 38-39) Alıntıdır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|