![]() |
Beytül Ahzan’İn Dilinden |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beytül Ahzan’İn DilindenEy yanan kapının ardında solan nazenin! Bu dünyadan değil Rabbin Cennetinin en üst katından yolladığı bir hediyeydin insanlığa ![]() ![]() ![]() Her gün gözyaşlarını alır saklardım bağrımda, her gün derdini dinler seninle beraber ağlardım ![]() ![]() Ama yok ki dilim ![]() ![]() ![]() Bu gece senin yerine şu Hüzün Evi salsa hıçkırıklarını sokaklara ![]() ![]() İncittiniz Peygamber’in gözbebeğini! Ağlamasına bile tahammül edemeyecek kadar, kaburgasını kıracak kadar…! Ne çabuk unuttunuz Gadir-i Hum’da ettiğiniz yemini? İyi bakın! Şu kırık kaburgayla mezara konulan, şu Ali’nin yüzünde tokat iziyle uğurladığı cansız beden Zehra’dır! Allah Resul’ünün kızı, can parçasıdır! Şu başucunda ağlayan, sesi duyulmasın diye kıvranan Ali’dir! Peygamber’in bir an olsun yanından ayrılmayan, O’nun ve Allah’ın övgüleriyle yücelen Ali! Hayber’in Fatihi, kahraman Ali! Çaresiz kolları bağlanan Ali! Feryad eden şu karanlık gece bile Yârin yüzündeki izi silmeye yetmemiş ![]() Utanın ey insanlık! Ben, Zehra’nın sığındığı tek yer! Beytül Ahzan, Hüzün Evi! Kıyamete kadar haykıracağım siz, menfaat için Allah dinini satanlara! Lanetler yağdıracağım Kırık Kapının Hikâyesini unutanlara! Şu, küskün kabirde yatan Bahar Çiçeği’nin intikamı ne zaman ki alındı,o zaman sussun Beytül Ahzan’ın topraktan duvarları…! Ve Accil Ferecehum… Zehra Kıran |
![]() |
![]() |
|