![]() |
Sahibini Kim Bilmez |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sahibini Kim Bilmezİslam âlimlerinin büyüklerinden Abdullah bin Mübarek birkaç koyun otlatan bir çocuk gördü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Evladım Allahü teâlâyı bilir misin? - Kul sahibini nasıl bilmez! ![]() ![]() - Allahü teâlâyı ne ile biliyorsun? - Bu koyunlar ile ![]() - Bu koyunlar ile Onu nasıl biliyorsun? - Bu birkaç koyun çobansız işe yaramaz ![]() ![]() ![]() ![]() - Allahü teâlâyı nasıl bilirsin? - Hiçbir şeye benzetmeden bilirim ![]() - Böyle olduğunu nasıl bildin? - Yine bu koyunlardan ![]() - Nasıl yani? - Ben çobanım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - İyi söyledin ![]() - Ben bu sahralarda nasıl bir ilim öğrenebilirim? - Peki başka neler biliyorsun? - Üç ilim bilirim ![]() ![]() - Bunlar nelerdir? - Gönül ilmi şudur ki; bana kalb verdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dil ilmi şudur ki; bana dil verdi ![]() ![]() ![]() Beden ilmi şudur ki bana beden vermiştir ![]() ![]() ![]() - Maşallah evladım sana ![]() - Ey efendi! Âlim olduğun yüzünden belli oluyor ![]() |
![]() |
![]() |
|