![]() |
Koca Hakkı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Koca HakkıKoca hakkı Sual: Erkeğin hanımı üstündeki hakkı nedir? CEVAP Erkeğin de hanımı üzerinde hakkı çoktur ![]() (Kadının cihadı, kocası ile iyi geçinmektir ![]() Bir kadın, kocasını güzel karşılar, güzel sözler söyleyerek hoşnutluğunu kazanmaya çalışırdı ![]() (Hanımına selam söyle, yarı şehid sevabına kavuştuğunu haber ver!) [Şir’a] Kadınların Cennete girmeleri erkeklere göre daha kolaydır ![]() (Kadın, beş vakit namazı kılar, orucunu tutar, kendini yabancılardan korur ve kocasına muti olursa, Cennete girer ![]() Erkeğini razı eden kadın için korku yoktur ![]() (Kocası razı olduğu halde ölen kadın Cennete girer ![]() (Kocasına muhabbet gösteren, çocuk doğuran, öfkelendiği an veya kocası kendine kızdığı zaman, kocasını razı edinceye kadar uyumayan kadın Cennetliktir ![]() Kadına ziynet eşyası mubahtır ![]() ![]() (Cennette kadınların az olduğunu gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() Kocasına, elinden geldiği kadar güler yüzlü davranıp, sevgi göstermeli, dili ile de onu incitmemelidir ![]() (Kıyamette Allahü teâlâ, kocasına dili ile eziyet eden kadının dilini 70 arşın uzun yapıp, boynuna dolar ![]() ![]() (Senden ne gördüm) diyerek küfran-ı nimette bulunmamalıdır! İki hadis-i şerif meali şöyledir: (Eğer kocalarına karşı küfran-ı nimette bulunmasalar, namaz kılanlar hemen Cennete girerdi ![]() (Cehennem halkının ekseriyetini kadınların teşkil ettiğini gördüm ![]() ![]() Kocasına bir iyilik yapmışsa, başına kakmamalıdır ![]() (Kocanın hanımı üzerindeki hakkı, benim sizin üzerinizdeki hakkım gibidir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|