![]() |
Bir Ozanın Mahkemede Kendisini Şiirle Savunması Gerçek Bir Olay |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Ozanın Mahkemede Kendisini Şiirle Savunması Gerçek Bir Olay"Mahkeme duvarı gibi ![]() ![]() ![]() ![]() Sanıkla cumhuriyet savcısının, ozanlar gibi şiirli atışmasına sahne olan dava, Artvinin Ardanuç ilçesinde meydana gelen hırsızlık olayına dayanıyor ![]() Ancak olaydan haberi olmayan halk ozanı K ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cumhuriyet Savcısı İhsan Özsoy da, bu şairane savunmaya aynı şekilde karşılık vererek mütalaasını şiirle yapıyor ![]() SANIĞIN SAVUNMASI Kollarım kurusun haberim varsa, Ozan bu olayı bilmez hakim bey ![]() Ozanlar dediğin halkın özüdür, Ozanlar hırsız olmaz hakim bey ![]() İçimde var benim eğlenmez sızı, İftiradır bize bu evrak yazı, Kültür Bakanlığına sorasın bizi, Ozanların yüzü gülmez hakim bey ![]() Dayanamam iftiralar kahrımda, Hayat zindan oldu çile şehrinde, Hastam var, kalmışım Bursa şehrinde, Duruşmaya ondan gelmez hakim bey ![]() Aşıklık dediğin bambaşka sırdır, Manevi duygudur, gönülde yerdir, Hukuk adalete saygımız vardır, Devletin malını çalmaz hakim bey ![]() Çileli Gülhani diyorlar bize, Gerçek olayları bildirdim size, Güvendim hukuka güvendim size, Çekmeyen derdimi bilmez hakim bey ![]() Âşık Gülhani K ![]() ![]() SAVCININ MÜTALAASI Yapıldı yargılama, hakikat bulunsun diye, Adaletin terazisi denk tutulsun diye ![]() Yer Gümüşhane köyü, Ardola mahallesi, Yıl 2004, Kasım ayının ikisi, Ekip bakmak için arızaya varmış mahalline, Görünce şaşırmışlar, telefon hattının haline ![]() Direkler arası 300 metre teli, Kesip almış kendini bilmez biri ![]() Bildirilmiş durum jandarmaya, Başlanmış suç failleri aranmaya ![]() Şüpheler toplanınca bir evde, Verilmiş arama kararı usulünce ![]() Ev K ![]() ![]() Evin samanlığında bulmuşlar telleri ![]() Alındı baba-oğlun ayrı ayrı ifadeleri, Anlaşılsın istendi, bu iş neyin nesi? Telefon hattı çalışır, ahali konuşur, Düşünceli İ ![]() ![]() ![]() Dereye ağaç gelmiş, odun için ideal, Yamaç sarp, yol yok, kolaysa in al ![]() Bakmış direkte asılı teller, Telleri tutar içten, çelikten gergiler, Elindeki ip kısa, yeterli değil, Bozma niyeti İ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hayat zor, şartlar zor, yakacak asli ihtiyaç, Amma Âşık oğlu, buna mı muhtaç? Suç işlenmeye görsün, bulmaz mı adaleti, İşte yakaladılar, evinde çalıntı telleri ![]() İncelendi emval, rapor ibraz etmiş bilirkişi, Sanık İ ![]() ![]() ![]() Ey Mahkemeyi Asliye, derim ki sonunda, Âşık K ![]() ![]() Bu nedenle delil yetersizliğinden etsin beraat, Mahkeme huzurunda anlaşıldı bu hakikat ![]() Gelince sıra, K ![]() ![]() ![]() İsteyerek ve bilerek karşı geldi kanuna, Lehinedir 765 SK ![]() uygulansın madde 522 emval değerinden ![]() Kim ister ki olsun böyle bir mahkeme, Suç isnat edelim Artvinli bir âşığa, Herkes hakkının hududunu bilse, Gerek kalmayacak jandarmaya polise ![]() Müddeiumumi (savcı) kelam etti mütalaayı, Sıra mahkemenin, versin uygun cezayı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|