07-11-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Başka Ömürlere Tutundukça Uzar Ömrün
Başka ömürlere tutundukça uzar ömrün  
Bir çift genç göz, merakla her yöne bakan, hiçbir yere odaklanmamış, henüz hiçbir görüntüyü beyninde eskitmemiş bir çift göz gençleştirir insanı Sana baktığına duacı olursun herkesten gizli bir ibadettir gözlerine bakmak Beyninin en utangaç kıvrımlarında kendi silüetine bir yer açmak kendini ispat çabasıdır
Sıcak eller, hiçbir ateşin ısıtamayacağı kadar ısıtır içini  Erirsin sebebini bile bilmeden Ne anlamı vardır ki omuzlara dökülmüş bir tutam saçın, sen anlamlar katarsın, başka ömürlere başka bedenlere ihtiyacın vardır duygusallaşabilmek için  Sert bir tokat gibidir kötü bir söz, başka birinin kelimelerine ihtiyacın vardır vazgeçmek, kaybetmek için Kendi kelimelerine inanmazsın yakıştıramazsın kendine kaybeden olmayı, hep başkaları karar verir senin kayıplarına 

Yaşamak için kendinden başka en az bir ömür eskitmek gerekir, en az bir bedeni daha seninki gibi yıpratmak gerekir Sigara içmeler böyle başlar çocuklar arasında, sen de çek bir kere çünkü ben çektim ve kötüyüm senin iyi olmanı kaldıramam, ben kalkamam sen düşmelisin düşmelisin ki yalnız kalmayayım 
İnsanlar uçamaz bu yüzden ömürlerini harcarlar kuşları kıskanarak, bulutları izlemek bu yüzden güzeldir  Mesela aşklar Bana düşmez hiçbir sevgilinin arkasından konuşmak, kendi adıma konuşuyorum  Karşındakini sevmekten çok, kendini sevdirmekle geçer ömür Kendinden başka en az bir yüreğe daha sevdirmelisin kendini yaşamak için 
Seni destekleyen, seni senin gibi seven biri daha olmalı ki yanılgı payın azalsın, evet ben iyiyim diyebilesin  Yıllar önce sölemiştim: cehennem cennetten daha kalabalık diye, yaşadığı süre içinde doğru olanı yaptığını sanar insan  Çünkü yanında onun gibi ateşler içinde yanan bir sürü beden bir sürü ömür vardır Sürü psikolojisi işte insan kendini birşey zanneder, koyun meeeler sonuçta her ikiside tek başına kaldığında korkaktır  Her ikisininde en az bir bireye daha ihtiyacı vardır şaşırmamak için 
Başka ömürlere tutundukça uzar ömrün  
Yaşamak için en az bir kişiyi daha yaşarken görmesi gerekir  Onun hayalleriyle yoğurur bedenini Onu örnek alır ya da  Acılarını paylaşır mutluluklarını kıskanır, o yaşadıkça sen yaşlanırsın  Tek başına korkaktır insan Kahraman olmak için en az senin kadar korkak bir insan daha gerekir  Onun zayıflıklarını kendine kalkan yapar, onun korkan gözleriyle bakarsın hayata sen ondan çaldıkça o azalır sen büyürsün gözlerinde  Karanlıktan korkmamakla ancak karanlıktan korkan birinin yanında övünebilirsin  En az bir kere sevmek gerekir kendini tanımak için  Sevdikçe çoğalırsın, her anı defalarca yaşar uzatırsın ömrünü  
Bir öpücüğü binlerce kez yaşarsın her gece her rüyada farklı bir öpücük her seferinde daha koyu kıvamlı dudaklar  Hiçbirşey sevdiğinin teninden daha yumuşak değildir her an ona dokunduğunu düşlersin, düşlerin kadardır ömrün  Başka hayallerde yer aldığın kadar girersin hayatın içine  Düşlendiğin, özlendiğin farkedildiğin kadar somutsundur 
Başka hayatlara tutundukça güzelleşir saatlerin  
Sevgilinle başbaşa olduğun an en sosyal zamanındır en kalabalık zamanların Bir söze bakar o an hayat anlayışın onun güzel pembe ıslak dudaklarından dökülen bir seni seviyorum seni alır dünyanın en yüksek ve en havadar ama aslında olmayan bahçelerine çıkarır ve gene aynı güzel dudaklardan çıkan bir kötü söz 
Her uçurumun kenarında kendini bulursun Aynı anda yüzlerce uçurumdan düşersin  Hayat hakkındaki bütün düşüncen o ana bağlıdır
Kimse tek başına hayatı sevemez yada hayata küsemez bir başkasıdır hayatı sevdiren, küstüren  Bir şeyi sevmek için kendinden başka en az bir şeye daha ihtiyacın vardır  Yalnızlık paylaşılmaz  Duyduğum en saçma sözlerden biri ama vitrinlerin en güzel yerinde işte bu acizliğini gösterir insanın  Yalnızlık paylaşılır, paylaşmak için vardır  Eğer yalnızlık paylaşılmazsa iki kişi yanyana durduğunda yalnız olmamaları gerekir oysa en çok sevdiğin anda bile yalnızlığı yaşarsın  Onun yalnızlığıdır o an yaşadığın Sevgilinin gözlerine bakarak nereye baktığını anlamaya çalıştığın anda yaşarsın onun yalnızlığını Yalnızlık paylaşılır sen onunkini alırsın, o seninkini  Yalnızlık paylaşılır ama neresi kimde kalacak, kim hangi yarısını alacak ve ne zaman paylaşılacak buna karar veremezsin  Karar vermen için kendininkinden başka en az bir düşünce daha olmalıdır 
Demokrasi en güzel örneğidir kendinden başka hayatlara tutunarak yaşamanın  Tek başına seçemez, alamaz, yasaklayamaz, geçinemezsin  Ölmek için bile bir başkası gerekir Kimse görmezse yada kabul etmezse ölü diye işlenmez nüfus kütüğüne  Tek başınaysan hiçsindir  Anlam kazanmak için, yaşayabilmek için, başka hayatlara tutunur insan  Başka ömürlere tutundukça uzar ömrün  Yeni gülücükler, yeni sıcaklıklar eklenir aile albümüne 
Başka ömürlere tutundukça uzar ömrün  Adı sanı bilinmeyen binlerce ceset gömülüdür tutunamayanlar mezarlığında   
Okan Ağ
|
|
|