![]() |
Deli Kızın Günlüğü 4 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Deli Kızın Günlüğü 4Deli Kızın Günlüğü 4 - Selcan Aktaş Necati bir anda ne yapacağını şaşırdı ![]() ![]() Evin ahalisi arasında bu şaşkın adam için kıkırdaşmalar başlayınca farkına vardı ne kadar aptalca göründüğünün ![]() Allah`ım ![]() Dedi içinden ![]() N`olur sen yardım et ![]() He desin babası ![]() Bu bir çift masum yeşil göz için ömür boyu çile çekerim billahi ![]() Şaşkınlığın farkına varan baba -Buyur Necati Bey ![]() ![]() ![]() Fesuphanallah dedi kendi kendine ![]() Adam kısmısı böyle sevmezdi kadını ![]() Sevse de belli etmezdi ![]() Bu ne böyle maymuna dönüyordu önünde daha hiç evlenmeden ![]() Evlendimi de böyle yaparsa Ayten parmağında oynatır bunu ![]() -Hoşgelmişsin ![]() -Bir hoşsohbete kahve katık ederiz Hüseyin Aga ![]() -Ayten ![]() ![]() ![]() Heyecanlandı Necati ![]() ![]() Yanakları al al oldu koskoca adamın ![]() Peh şuna bak dedi Hüseyin Aga ![]() ![]() Karı gibi utandı ![]() Biran evvel desin ne diyecekse de gitsin deyip başlattı muhabbeti ![]() -Buyur Necati Bey ![]() ![]() Bir kaç ses denemesi ve boğaz temizleme operasyonundan sonra başlayabildi nihayet Necati konuşmaya ![]() -Efendim bilirsin ben bu mahallede tanınmış adamımdır ![]() ![]() ![]() Beş yetimle genç yaşta dul kaldımsa da var gücümle büyütürüm öksüzleri ![]() Amma lakin ana şefkatinin yerine geçmez elbet ![]() Gariplerim geceleri uyuyacak bir sıcak bir ana koynu ister ![]() Sıcak aş işter ![]() Para pul da olsa olmuyor işte be Hüseyin Aga ![]() Bir erkek bir kadın gibi döndüremiyor evin her ihtiyacını ![]() Senelerce hep içimin ısındığı helal süt emmiş mahcup bir ana kuzusu ararım bu yavrucaklara analık edecek ![]() Lafın kısası kızın Ayten`e talibim Hüseyin Aga ![]() Yıllardır ezberlenmiş cümleler gibi birdenbire dökülüvermişti ağzından bütün bunlar Necati`nin ![]() Hüseyin aga tam birşeyler söylemek için ağzını açmıştı ki kapı açıldı ![]() Ayten göründü kapıda ![]() Tel tel kendinden kınalı saçları,çimen yeşili gözleri narin elleriyle dikkatli bir heykelin parmaklarından çıkmış kadar sade,süssüz ama bir o kadar melekvari bir yaratıktı Ayten ![]() Gözlerini tepsiden kaldırmadan `Buyrun` dedi kısık sesiyle ![]() Kısık sesle konuşmak terbiyedendi ![]() Hiç bir genç kız erkeklerle yükses sesle konuşmaz bir dileği varsa kısık sesle belirtirdi ![]() Bu sefer Necati`de bakamadı Ayten`in çimen yeşili gözlerine ![]() ![]() Bir çakıcan şu adamın sıfatına diye geçirdi Hüseyin Aga içinden ![]() ![]() Kapı kapandı yeniden ![]() Hüseyin Aga aldı lafı ![]() -Bak Necati Bey ![]() ![]() Beş oğlandan sonra dünyaya gelmiş olsa da gönlümde yeri ayrıdır ![]() ![]() Lakin evlenme yaşı gelmiştir ![]() Eve giden gelenlerin haddi hesabı yok ![]() Artık kimseye hayır demeye yüzümüz yok ![]() Elbet birine he deyip takacağız yüzüğü ![]() Kızımın gönlü olursa ne ala ![]() ![]() Onun fikrini almam lazım gelir töre gereği ![]() Yuva kuracak yuvasında geçinecek odur ![]() ![]() Kahvesinin son yudumunu da içen Necati anlayışlı erkek tavırları takınmaya çalışarak; -Elbet doğru söylersin Hüseyin Aga ![]() ![]() Millet kahvede atar tutar arkandan ![]() Benden duymuş olma ama borcunu ödemezse Ayten`i kaçırırız diyeni bile duydum ![]() Sinirinden ayağa kalkan baba kızımı zorla elimden alacak babayiğit henüz anasının karnından doğmadı diyebildi ancak ![]() Kolundan tuttu oturttu Necati köşeye Hüseyin Agayı ![]() -Bak Hüseyin Aga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gel he de şu işe ![]() ![]() ![]() Yüzü karmakarışık oldu Hüseyin aganın ![]() Ne diyeceğini bilemedi ![]() Başını camdan yana çevirdi ![]() Bu arada iki kocaman el kavradı ellerini ![]() Avucunu açtı ![]() Bir tomar para sıkıştırdı ![]() -Sen hele bir düşün Hüseyin Aga ![]() ![]() ![]() Hadi bana eyvallah ![]() ![]() Çıktı gitti ![]() Hüseyin Aga kalakaldı oturduğu yerde ![]() Kıpırtısız Necati`nin evden çıkışını izledi ![]() Selcan Aktaş |
![]() |
![]() |
|