![]() |
Deli Kızın Günlüğü 5 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Deli Kızın Günlüğü 5Deli Kızın Günlüğü 5 - Selcan Aktaş Ne zaman sabah olmuş,ne zaman gündoğmuş farketmemişti Hüseyin Ağa ![]() ![]() Herşey Necati`ydi sanki dünyada ![]() Para Necati,borç Necati,fırsatçı Necati,damat Necati ![]() Yok ![]() ![]() Necati`den damat olmazdı ![]() Biricik Ayten`i Necati`ye ölse varmazdı ![]() Ya akbaba sürüsü gibi ailesine,hem de Ayten`e dikilen pis gözler ![]() Allah`ım sen bir çıkar yol ver, sen bir çare getir aklıma da şu garibanı derdinden kurtarıver ![]() Ah! Güzelliğin gözü kör olsun dedi kendi kendine ![]() Şu deli kız gibi olsaydı Ayten`im,bir elinde kalem,bir elinde defter akşama kadar yazsaydı mesela; hiç bu kadar nazara kurban gider miydi? Bunca aç kurdun ortasında yavru kuzu gibi meler miydi? Nicedir hindiler gibi düşünür; bilmezken aklına geldi Ayten`i çağırmak,kınalı kuzusuna akıl danışmak ![]() -Ayten!!! Dedi boğuldu sesi ![]() Kimbilir dedi ![]() ![]() ![]() Oysa Ayten kapı dibinde ,diz çökmüş,bahtına üzülmekte ![]() Babam benim yüzümden ölürse kendimi affetmem demekte ![]() Ayten davrandı ,açtı kapıyı ![]() Babam,benim biricik babam diye boynuna sarıldı ![]() -Babam ![]() ![]() ![]() ![]() Bir yol bulalım dersen ben razıyım dert çekmeye ![]() Yeter ki senin nur yüzün boğulmasın yeise ![]() -Yavrum benim ![]() ![]() ![]() ![]() Bir güzel kızım var idi,gide gide bir tomar paraya yar mı oldu diyeyim? Yoksa şu pusu kuranların seni elimden alışını mı seyredeyim? Yok mu bir yavuklun,bir gönlünü kaptırdığın ![]() Kaç kurtul buralardan ![]() ![]() Bakma bize ![]() ![]() Bugün de ölsek bir ,yarın da ![]() Sen yuva kurmalısın ![]() ![]() Seni ardına alacak bir yiğidin olmalı ![]() -Gidemem babam,gidemem ![]() Ben sizsiz günyüzü göremem ![]() Ağlar Ayten ![]() Belki der ![]() Belki deli kız gibi olsaydım,bir elimde kağıt,bir elimde kalem ![]() Akşama kadar yazsaydım ![]() Kim isterdi benimle evlenmek ![]() Babamın dizinde otururdum ölene dek ![]() Lakin kadere dur denilmiyor ![]() -Babam sen ver kararını ![]() ![]() ![]() Baba cesaret aldı bu sözlerden ![]() -Olur musun Necati`ye hem dünya hem ahrette hanım namına? -Baba takdir senin ![]() ![]() Sen gül yeter ki,yüzün gülmez nicedir ![]() -Öyleyse topla çeyizini,dik gelinliğini ![]() Yarından tezi yok kuralım düğünü derneği ![]() Ayten sarıldı babasının nasırlı ellerine ![]() O an düştü bir tomar para ,savruldu yere ![]() Sen misin kaderimi çizen bir tutam kağıt? Öyleyse yakılsın kınam,gideyim yuvama,tutmayın ardımdan ağıt ![]() Dedi Ayten ![]() Çıktı gitti kapıdan ![]() Hüseyin Ağa bitkin,Hüseyin Ağa yorgun ![]() Bir kızı vardı ,o da gidiyor el kapısına,huzurdan mahrum ![]() ![]() ![]() Selcan Aktaş |
![]() |
![]() |
|