Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hapsi, zaman

Zaman Hapsi

Eski 07-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Zaman Hapsi

Zamanda yolculuk mümkün olabilirmi, yoksa olamazmı bilmiyorum ama metafizik çok ilgilendiğim bir konuBununla ilgili kafamda teoriler gerçekleştirdim ne kadarı doğru olur bilmiyorum

Belli bir alanda zamanın yavaş ilerlemesi sağlanılabilirse içindeki nesneler geleceğe gitme şansı elde edebilirÇünkü onlar 10 dakika beklerler ama dışarıda 10 yıl olur

Bir teoriye görede nesne ışık hızına ulaşınca zamana göre daha hızlı hareket edebileceğini duymuştumBununla ilgili araştırmalar devam ediyor ama henüz başarıya ulaşılmış değilIşık hızına çıkmak çok zordur çünkü nesne hızlandıkça onu dahada hızlandırmak için o anki hızın enerjisinin üstüne enerji eklemek gerekirBöyle bir enerjinin nereden bulunacağıda bir soru

Biryerde bilim adamlarının bu şekilde bir toz parçasını ışık hızına ulaştırarak geleceğe yolladıklarını duymuştum ama ne kadarı doğru bilemiyorum(Eğer ışık hızına ulaşınca yolculuk yapıyorsak o zaman tüm ışık kümelerinin yolculuk yapması gerekir aslında yolculuk yapıyorlarmı yoksa başka bir durummu var buda bir anti-tez)

Şimdiye kadar hep geleceğe gitmekten söz ettikGeçmişe gitmek ise bundan çok daha zordurGünümüzün zamanından kopup daha önce yaşanmış bir zamanın içinde araya girivermek demekEnerjiyi artırarak zamanı hızlandırsak bile bunun tam tersini yapmak negatif enerjiyle olur buda 0 olan enerjiden daha azdır

Ancak yinede günümüzden çok çok yüksek teknolojiyi düşünürsek belki bunu bile bulabilirler

Birde geçmişe gidilerek herşeyin değiştirilebileceğini düşünen bazı vatandaşlar var bunun geçmişe gidilse bile mümkün olmadığını söylemek isterim Çünkü geçmiş ve gelecek olmuş birşeydirEğer değiştirilirse o zaman bizlere ne olacak? Şu an bunları yaşarken başkaları başka zamanda başka bir dünyadamı yaşayacak?
Tek bir kişi yüzünden tüm kahinat değişecekmi? hiç sanmıyorum

Önümüzde (eğer kıyamet kopmazsa ) uzuuun yıllar var ve zamanda yolculuğu araştırmak için zaman hazırEğer olurda gelecekte bu keşfedilir ve gelecekten bu çağlara geri gelinirse, hatta bizim geçmişimize geri gidilirse, bu çoktan olmuş bitmiş bir olay olacaktırYani bir zaman aracı çoktan dünyaya gelmiş olabilirŞimdi diyeceksiniz eğer geldiyse o zaman neden hiçbir kanıt yok

Aslında kanıt olabilecek şeyler varMısırdaki piramitleri düşünün o zamanda o teknoloji ile öyle yapıtların yapılması beni şahsen çok şaşırtıyorGelecekten birtakım insanlar (yada her neyse ) gelipte onlara bu teknolojiyi anlatmış olamazmı
Mısırdaki piramitleri yapan kölelerin, yapıtlar bittikten sonra öldürüldüklerini duymuştumDemek ki birşey saklıyorlar

Piri Reis'i çoğu kişi bilirOnun haritadaki bu üstün bilgileri yine aynı yolla edinilemezmi?

Araştırılırsa tarihte daha birsürü buna benzer olay yaşanmıştırBunların başka nasıl bir açıklaması olabilir bir düşünün

Birde son olarak UFO olayına değinmek istiyorumBiz onları uzaylı olarak tanımlayabiliriz (tabi bunların tümü bir düzmece değilse)Gördüğümüz kadarıyla uzaylılarında gözü, ağzı, elleri, ayakları var BİZİM GİBİ

Belkide çok gelecekte insanoğlu bu şekle girecek ve zamanda yolculuğuda o zaman bulacakTabi bu sadece benim düşüncem
(Onlar zamanda yolculuğu keşfetmiş uzaylılar bile olabilirler)

Şunu unutmayın ki imkansız diye birşey yokturSadece insanların düşünme gücü kocaman evrenin içindeki bir damla kadardırBunun kanıtı olarakta sigarayı örnek verebilirizİnsanlar sigara içer, hemde bunun kendine zarar verdiğini bile bile afedersiniz ama bu çok aptalca birşeydirÇoğu zaman kısa zevklerin esiri oluruz, buda bir örnektir(çok kapsamlı düşünülebilir ) Ayrıca insanlar çalışmak yerine zamanını aptalca işlerle harcayabilmektedirler (Bu saydıklarımı bende yapıyorum hemde bunları bildiğim halde )

Neyse çok konuştum sonuç olarak konuyla ilgili söylediklerimin ne kadarı doğru bilmiyorum ama bildiğim bir tek şey var; zamanda yolculuk ya zamanı gelince keşfedilecek, yada hiçbir zaman keşfedilemeyecekÖnemli olan kendimizi aşarak yapabildiğimizin en iyisini yapmaktır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com