![]() |
Hükümlü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() HükümlüHükümlü - Derin Duygular - Öykü - Duygu Seli - Nihat Baş 1986 yıllarıydı ![]() katibi idim ![]() ![]() ![]() birgün başka bir ilden 3 tane hükümlü geldi ![]() ![]() ![]() üzerindeki formlara eğmiş bazanda benim görmediğimi sanarak birbirlerinin ayak bileklerine tekme ile vuruyorlardı ![]() ![]() kızdım ![]() ![]() ![]() ( o ara infaz yasası çıkma durumu vardı,yani bir nevi toplu tahliye ) -nihat : biz sizleri şu an serbest bıraksak ne yaparsınız ? -hükümlü : aynı işe devam ![]() -nihat : bakın yavrum,yarın büyüyeceksiniz,si zinde bir yuvanın çocuklarınız olacak,çocuklarınız büyüyünce babalarının durumunu öğrenecekler,eyvah benim babam neymiş diyecekler,gurur duymalarını isterlerken size karşı günden güne nefretleri artacak ![]() o zaman kaçacak delik arayacaksınız ama bulamayacak sınız ![]() bir an önce kurtulsak diyeceksiniz ![]() ![]() hep biliyorlar,bütün insanların kendilerinden kaçtıklarını sanacaklar ![]() ![]() sebeple verilmese çocuklarınız sizlerin suçlarına yorumlayacaklar ![]() ![]() bu günden sonra hiçbir suç işlememeye bakın,tamammı ![]() -hükümlü : boşver abi ![]() ![]() akşam orada sabah ![]() aradan 10 gün geçmişti ![]() ![]() hırsızlık suçu bunun yanında hiç kalır çok kötü,felaket (müstehcen ) idi ![]() ![]() -nihat : neden yalan söylediniz,suçunuz hırsızlık değil ben ona göre form doldurdum,şimdi ek form dolduracam ![]() ![]() -hükümlü : abi ne fark eder ![]() ![]() -nihat : peki infaz yasası çıksa,sizi serbest bıraksak ne yaparsınız ? -hükümlü : abi aynı işe devam ![]() benim odamın karşısında sosyal çalışma uzmanı Muallaa hanımın odasına gittim ![]() -nihat : Mualla hanım çayını içmeye geldim ![]() -mualla : tabi Nihat bey buyurun ![]() -nihat : bu arada size bir ricam var ![]() hükümlü varya,onu şu an tiyatro kadrosu hazırlıyorsun onuda kadroya alırmısın ![]() -mualla : ama onun okur yazarı yokki ![]() -nihat : olsun en basit bir rol ver onu topluma kazandıralım ![]() -mualla : ben çalışmaları sinema salonunda yaptığımda boş zamanlarında gelip yardım edeceksin ![]() -nihat : anlaştık teşekkür ederim ![]() aradan bir kaç gün geçmişti ben hükümlüleri odama çağırdım ![]() -nihat : ( yine biraz nasihattan sonra ) sizi serbest bıraksak ne yaparsınız? -hükümlü : abi aynı işe devam ![]() ben bu nasihatları bir kaç kez denedim ama aynı cevapları aldım ![]() -mualla : (hırslı bir vaziyette odama gelerek) yaptığını beğendinmi ![]() 1 haftadır tiyatro çalışmalarında hiçbir şey öğrenemedi şunun şurasında bir hafta bir süre kaldı ![]() başsavcımız,savcılarımız,hakimlerimiz,vali bey,emniyet müdürü v ![]() ![]() yetiştirme yeteneğin bu kadar mı diyen olursa ben ne cevap veririm ![]() ![]() -nihat : mualla hanım otururmusun,bir sigara yak, sana bir çay söyleyeyim ![]() -mualla : ben senin ne çayını nede sigaranı içmiyorum ![]() -nihat : lütfen otur bir çözümünü birlikte bulalım ![]() bu yeni gelenlerin içerisinde zeki birini bul onun rolünü ona ver ![]() biz atmış oluruz,daha doğrusu dünyasının tamamen yıkarız ![]() -mualla : tamam onu çıkarmayıp ne yapayım ![]() -nihat : çıksın sahnede bir volta atsın,bir şeyler mırıldansın aşağı insin ![]() -mualla : iyi tamam hadi bir kez daha seni kırmayayım ![]() tiyatro günü olan cumartesi bende gitmiştim islahevine ![]() mualla hanımın yakınında değilde ona en uzak yerde oturmuştum ![]() kalbi yerinden fırlayacak gibi atıyordu ![]() ![]() ![]() ben mualla hanıma bakarak,oda bana, karşılıklı olarak derin bir nefes almış kalbimizin üstünü elimizle sıvazlamıştık ![]() pazartesi günü islahevine geldim,dış kapıdan içeri girdiğim de infaz koruma baş memuru arkamdan gelerek kolumu tuttu ![]() benim o anda ıslahevi başıma yıkılmıştı ![]() suçmu işledi,korkmuştum -hüseyin : gel bir çay içelim ![]() -nihat : hüseyin bey korkuttun beni ![]() -hüseyin : yok birşey korkma durumlar iyi ![]() yarım saat kadar sonra odama geçtim ![]() ![]() ![]() -hükümlü : nihat abi ![]() ![]() ![]() -nihat : sus bir şey söyleme geç içeri ben çay söyleyeyim ![]() dışardaki posta hükümlüyü çağırdım ![]() sen elden al getir ![]() ![]() -nihat : şimdi ne diyeceksen söyle -hükümlü : nihat abi bana hep bir soru soruyordun şimdi sor ![]() -nihat : seni serbest bıraksak ne yaparsın ![]() -hükümlü : NİHAT ABİ HAMALLIK YAPARIM ![]() HAYAT DERSİ VERDİNKİ BEN HİÇ KİMSEDEN ALMADIM BU DERSİ ![]() ÖMRÜM SONUNA KADAR SANA DUA EDECEĞİM ![]() -nihat : bende senin gözlerinden öpeyim ![]() aradan zaman geçmiş infaz yasası çıkmış toplu tahliye vermiştik ![]() aradan bir kaç yıl geçmişti ![]() kardeşim görev yapıyordu ![]() ![]() sohbet ediyorduk ![]() çekerek öptü ![]() ![]() - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -nihat : tanımadım kusura bakma ![]() - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yapıyorsun ![]() -nihat : evet hatırladım ![]() - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yemek yiyelim, ben sana nasıl borcumu öderim ![]() -nihat : ben bir kaç gündür buradayım biraz sonra Elazığ'a gidecem ![]() ![]() gelişimde uğrarım ![]() kurduğunu,çorbanı kaynattığını gördüm bana yeter ![]() Hoşçakal ![]() ![]() ![]() Nihat Baş |
![]() |
![]() |
|