![]() |
Yolculuk Ve Müzik |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yolculuk Ve MüzikYolculuk Ve Müzik - Selma Akar - Hayat Hikayeleri Herşeyin bir müziği vardır, doğadaki her sesin ![]() ![]() ![]() Bazı insanlar bilirler, duyarlar bunu, bir kuş sesinin hangi notada seslendiğini çıkarıverirler; her sesi notaya döküverirler; her bin insandan biri böyle doğar; böyle insanlara `absolüt` denir ![]() ![]() ![]() Ve bir ses bir notaya dönüşüverdiğinde, yaşamın boyunca tanımlayamadığın o bilinmezi kulağına fısıldayıverir ![]() ![]() ![]() İşte tam da bu yüzden müzik taşır; yaşanmışlıkları, yaşanıyor olanı, yaşanacak olanı, geçmişten geleceğe taşır; bu anda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ruhumu dinlendirdiği, yorduğu, beni neşelendirip hüzünlendirdiği zamanlarda da o benim hep rehberimdir, her zaman ![]() ![]() ![]() Gittiğim yerlerde önce onu duyarım, bana yakın olan, ruhumu okşayan bir tını yakalarsam onu hemencecik orda tanırım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Müzik beni rayımdan çıkaran çok önemli bir etkendir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düşüncelerin ötesinde bir dünyaya beni atacak türden bir ezginin yakınımda dolaştığını hissettiğim an o müziğin beni alıp götürmesine izin verdiğim andır ![]() ![]() ![]() ![]() Müzik; insanın nasıl yaşadığıyla, nasıl hissettiğiyle ilgili sağlam fikir veren yanılmaz bir rehberdir aynı zamanda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yol boyunca duyduğum bazı sesler ve bazı ezgilere bahsetmeden geçemeyeceğim o nedenle; Lübnan`da Natıonal Museum`da müzeyle ilgili belgeseli izlemek üzere oturdum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Henüz çocukken bir kitap okumuştum; `Sihirli Şamdan` adında ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bscherrı`de Halil Cibran`ın müzesindeyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Özcan Yurdalan`ın Naure Çarkı, Suriye Yolculuğu kitabında Busra`yı anlatırken bahsettiği Ugarit Müziğini okumamış olsaydım Natıonal Museum`da ``Passage to Syrıa`` adındaki albümden ve albümün içindeki onca birbirinden değerli tarihi ezgileri dinlemekten mahrum olacaktım ![]() Nubıan-Mısır-`lara ait geleneksel ortak bir çalışma; folklorik ve neşeli; THE MUSIC OF NUBIA Mısır`da otobüste dinlediğim ve dinledikçe daha da çok dinlemek istediğim hüzünlü ve derinden gelen bir ses; NAGAT Suriye`de müzede rastlantısal seçtiğim bir çalışma; üzerinde arapça yazdığı için kime ait olduğunu bilemediğim ama çok beyendiğim ![]() ![]() ![]() Duyduğum, dinlediğim, kulağıma gelen, beni yolda, bir yerde yakalayan bu birbirinden güzel müzikleri farkedebilmiş olmaktan dolayı kendimi şanslı addediyorum ![]() ![]() ![]() Selma Akar |
![]() |
![]() |
![]() |
Yolculuk Ve Müzik |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yolculuk Ve MüzikMüzik; insanın nasıl yaşadığıyla, nasıl hissettiğiyle ilgili sağlam fikir veren yanılmaz bir rehberdir aynı zamanda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kişiden kişiye değişen bir kavramdır müziği hissedebilmekk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|