Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adamın, gecesi, geçti

X Adamın Bir Gecesi Nasıl Geçti?

Eski 07-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

X Adamın Bir Gecesi Nasıl Geçti?

X Adamın Bir Gecesi Nasıl Geçti? Öyküsü - Derin Duygular - Ayhan Sarıkaya - Duygu Seli - Yaşam Hikayeleri - Öykü

Akşam sekiz dokuz gibi olmasına rağmen eve dönmüşlerdiBirlikte yemeklerini hazırlamaya başladılar

" X " ,salatayı çok güzel yapardıMarulları,bir gün öncesi sirkeli suda bekletmeyi

yeğlemişti X ,salatayı yaparken karısı da diğerlerini hazırlayacaktıKırmızı lahana,turp ve havuçu rendelediOnların üzerine de yuvarlak tahtada kıydığı marulu serpiştirdiZeytinyağı ve sirkeyi de tamamlayınca salata hazır hale gelmiştiTuzdan uzak duruyorlardı Bu hazırlıklar devam ederken karsı ile birlikte günün kriterini yapmayı da ihmal etmedilerBu durum hemen hemen her gün böyleydi

X 'in karısı:

"-Bugün yine müşterinin biri madik attı,banaHem de kadınTezgahta diğer müşteri ile ilgilenirken kadın,çantasına çocuk

takımı sıkıştırdı"

"-İkaz etseydin"

"- O zaman da beni hırsız mı sandın diye bağırmasından korktum"

Evet yağız hırsız,ev sahibini bastırabilirdiBöyle rutin olaylarla sık sık karşılaştıklarından bazen olanları görmemezlikten geliyorlardı

Evin küçük kızının yüzünde ise gülücükler uçuşuyorduÇocuk sevinmesin de ne yapsınOkuldan geldikten sonra bu saate kadar yalnız kalıyorduAnne ve babasının bir sürü uyarısını kafasına kazımıştı:

"-Aman kızım,kapıyı yabancılara açmaZorla açmaya çalışırlarsa acele

olarak 155 'i ara" gibi sözler

"-Babacığım,bugün okulda ne oldu,biliyor musun ?"

"-BilmiyorumSöyle bakalım"

"-Erkek arkadaşım,koluma vurdu,kaçtı"

"-Sen de sözlü olarak uyarsaydın"

"-Yok ben de ona vurdum"

"X" ,kızının ergenliğe doğru hızlı adımlarla yaklaştığını hissediyorduKaçınılmaz bir gerçektiBu konuya nasıl yaklaşması gerektiğini doğrusu kendisi de bilmiyordu

Yemekten sonra çaylarını da içip herkes kendi iş bölümüne ayrıldılar "X",çalışma odasına geçti

Karısı da "-dizilerimi kaçırmayayım" diye tvyonlu odayı seçti

Ortanca oğlanın da dershaneden gelmesi yakındıÖSS ye hazırlanıyordu

"X" odasında dünden yarım kalan yazı çalışmasını tamamlamaya karar verdiBu aralar yine Fransız yazar ADumas' a dadanmıştıOkumadığı romanlarını bitirmeye kararlıydı

"-Ne büyük bir yetenekKısacık ömrüne sayısız eserler sığdırmışBaba-oğul ,yazar" diye düşündüElindeki roman üzerinde çalışacaktıOkuyup bitirmiştiŞimdi de Özetini çıkaracak,roman kahramanları üzerinde yorumlarını bloknotuna işleyecektiKendisine verilmiş bir görev olarak algılıyorduYıllarca bu alışkanlık böyle sürüp gitmiştiBir ara Sanal dünyasındaki Edebiyat Defteri' ne göz gezdirdiYeni şiirler ve nesirler,peşi peşine sayfaya düşüyorduOnları hiç ayrım yapmadan tek tek tıkladıBazılarını okuduBazılarına da şöyle yukardan aşağıya göz gezdirdi

Mesaj kutusundan "mesaj geldi" sinyaline gözleri takıldıTıkladı

"Selam "K"başlığı ile yeni bir yazı gönderdimYorum yaparsanız sevinirim"Doğrusu böyle isteklerde ikilem içerisinde kalıyorduGenelde yorumlarında saldırgan bir durum sergilediğinden karşısın dakinin kalbi kırılabilirdiYaşamı,sürekli kavgalı geçmekte olduğundan mıdır nedir?

Karşısındaki ile önce kavga etmeyi sonra da dost olmayı yeğlerdiSöyleyeceklerini dobra dobra yüzüne karşı söylemeyi yeğlerdiPoh poh tan hoşlanmazdıİşte bu yüzden dostları,bir elin parmakları kadar bile yoktuUzman bir psikoloktan yardım almayı bile düşünüyordu,bu konudaDayanamadıGelen mesajı yanıtlamayı düşündüYazarın yazısını tıkladıYazıyı derinlemesine okuduİncelediÇalışkan bir öğrenci duyarlılığı ile notlar aldıSonunda yorumundan tam bir metin çıkmıştıMesaj gönder sütünunu tıkladıYorum,karşı tarafa iletilmişti

Tekrar kendi çalışmalarına odaklandıKarısı,yatmaya hazırlanırken "-Şairim,uykusuz kalmaYarın yine tezgah açacağızOna göre"Bu sözler tatlı bir uyarıydı

Yarım saat sonra mesaja yanıt gelmişti Karşı taraftaki yazar,zehir zemberek öfke kusuyorduAynı zamanda günün yazısını hak etmiş bir insandıİnsan yükseldikçe alçalması

nı,hoş görülü olmasını bir türlü benliğine sindiremiyordu

Nedense " X " adam,şaşırmadı

Biliyordu,başına gelecekleriÇümkü yıllardır, başına gelenler ,hep aynıydı

" X " adam,sağlık olsun benim beğenilmek diye bir kompleksim yok" dedi kendi kendine

Zaman geçip gitmiştiNeredeyse tan ağaracaktıKarısının uyarısını anımsadıGeriye doğru gerildiEsnediİki üç saatlik dinlense iyi olacaktıYatak odasına yöneldiSoyunduKarısının vücut sıcaklığında kendisininkini bütünleştirdiBiraz sonra ikisinin de kolları birbirine dolandıVucutları yapıştı

"X" adam,bütün yorguluğunu unutmuştu artık Herşey,şimdi

daha güzeldi

Ayhan Sarıkaya

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com