![]() |
Aşkın Kanunu Varmı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşkın Kanunu VarmıAşkın Kanunu Varmı - Cengiz Damar - Hayata Dair - Hayata Dair Makale - Makaleler Aşkın kanunu var mı? Bu soruya var,demenin dışında hiç bir altarnatif yoktur ![]() Yanlız aşkın kanununu,herkes aşk yaşadığı kişi ile zamanla yazar,bu kağıt üzerine yazılmış bir kanun değildir ![]() Çiftler zamanla kendi kurallarını koyarlar ve karşısında ki partnerinin de buna uymasını beklerler ![]() İşte gençlikte sevgililer arasında,yoğun çatışmalar bu adı konmamış,ortak kuralları oturtmak için,herkes karşısındaki eşini kendi çizgisine çekmeye çalışır ve bu dönemde çatışmalar yoğun yaşanır ![]() Bu olay gizli karakter analizi ve ortak yaşamda ki uyum sorunlarının önceden elekten geçirilmesi olarakta görülebilir ![]() ![]() Seni anlamakta zorlanıyorum ![]() ![]() ![]() Şunu açık söylesene? Çok kıskançsın,bunda ne var ![]() ![]() ![]() Bu kıyafetimin nesi var? Sen kendine bak ![]() ![]() ![]() Saçını niye öyle topladın? Adama bak yaa, ben böyle seviyorum ![]() ![]() ![]() Oraya gitmiyelim,sen orda rahatsın ama ben değilim ![]() Kırmızı sana hiç yakışmıyor,bir daha bunu giyme ![]() ![]() Oturuşuna dikkat et ![]() Boşversene sende buluttan nem kapıyorsun ![]() ![]() ![]() Sakal traşı olmadın mı? Bir daha sakal ile karşıma çıkma ![]() ![]() ![]() O yemek yoğurtla yenir mi? Seninki de amma zevk ![]() ![]() Senin ailen şunu söyledi ![]() ![]() Bir daha abartılı makyaj yaptığını görmiyeceğim anladın mı? Biraz kitap,gazete falan oku,oh varsa yoksa diziler,olmuyar ama ![]() ![]() ![]() Ooo ! sende amma maganda imişsin,valla işimiz var senle Bu örnekleri,milyonlarca kez çoğaltabiliriz ![]() Birde çiftlerin arasında kültür çatışması başlamıştır,herkes ailesindeki kültürünü ve yaşadığı çevrenin kültürünü taşır ve bu kültür onun karekterinin oluşmasında temel taşlardır ![]() aşkın yazı ile yazılmamış kuralları çiftler,tartışarak hatta kavga ederek veya ortak kültürleri tutuyorsa konuşarak,çözmeye çalışırlarken,kendi aşklarının da kanunlarını,birbirlerinin kalplerine yazmaya başlamış olurlar ![]() Partnerler karşılıklı olarak birbirlerinin,kanburlarını törpülemeye hazırlardır,karşısındakinin sevmediği huylarını ve hayat anlayışına,giyim stiline müdahale etme hakkını kendinde bulurlar ve her iki tarafta onu değiştirmeye çalışır ![]() Bu aslında birbirlerini,ortak bir çizgiye çekme mücadelesidir ![]() Bir taraf baştan teslimiyetci olmuşsa bu sıkıntılar hiç yaşanmaz ![]() Acaba bu da ne kadar saglıklı ? Çiftlerin bu ilk dönemleri birbirlerini tanıma ve sahiplenme duyguları ile çalkantılı bir denizdeki, küçük kayığın içinde her iki tarafta bu dalgaları yogun şekilde hissetmesi ile geçer ![]() Ortak kurallar,olgunlaştıkca ilişki normale dönmeye ve yerini karşılıklı güven, beraber olmanın,mutluluğuna bırakır ![]() ![]() Kültür yapıları ve karakterleri,ortak değerleri yakın olan çiftlerin önünde sağlıklı ve mutlu bir ilişki,onları bekler ![]() Sevgililer karşılıklı olarak,kendi aşklarının kanununun yazdıkları bu dönemde,bir ömür boyu sürecek,bir ilişki mi? değil mi? Bu soruyu kendilerine sormaları gerekir ![]() Çiftler çözemedikleri ortak sorunları,bir ömür boyu sürecek ilişkiye taşımamalı,ben onu zamanla adam ederim,zihniyetinde olunmamalı "EL Mİ YAMAN YOKSA,BEYMİ YAMAN"Asla ve asla,bu söz kalplerinden ve beyinlerinden geçmemeli ![]() ![]() ![]() ![]() İlişkilerinin ne kadar,saglıklı olduğunu,iyi analiz etmeleri gerekir,çünkü ilerki yıllarda hata yapmışım,dememek için ![]() ![]() ![]() Evet herkesin hata yapma hakkı vardır ama her hatanın bir bedelide vardır ![]() Bu bedeli, çoçuklarına da ödetmeye kimsenin hakkı olmasa gerek ![]() ![]() ![]() Cengiz Damar |
![]() |
![]() |
|