![]() |
Okumam Yazmam Yok Ama Gayseriliyim 2 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Okumam Yazmam Yok Ama Gayseriliyim 2Okumam Yazmam Yok Ama Gayseriliyim 2 Öyküsü - Derin Duygular - Mustafa Uslu - Duygu Seli - Yaşam Hikayeleri - Öykü Tamer, merak uyandıracak bir ses tonuyla; " Yazık olacak, çokta şanslıydı ![]() ![]() Hasan Amca, konuşulanlardan bir şey anlamayıp daha da meraklanarak; " Evladım hayırdır ne şansı?" diyerek sordu ![]() Söze hemen Aynur girerek; "Amcacığım, komşunuz Zeliha Hanıma firmamız çekilişinden ödül çıkmıştı ![]() ![]() Hasan Amca, bu ödül lafını duyunca daha da heyecanlandı, meraklandı ve hemen sordu; " Evladım bu ödülden bana da çıkmaz mı?" Tamer hafif bir gülücük atarak lafa girdi; " Amcacığım bu bizim şirketin hediye çekilişiydi ![]() ![]() Bu sırada Hasan Amcanın eşi Saliha Hanım odaya girdi ![]() ![]() " Hanım, bu bey oğlum ve hanım kızım, Zeliha komşu için taa İstanbul'dan gelmişler, ona ödül çıkmış onu teslim edeceklermiş ![]() Diye eşine gerekli açıklamayı yaptı ![]() ![]() ![]() Tamer ve Aynur aynı anda, zahmet etmeyin bizim kalkmamız lazım dese de Hasan Amca ‘dan kurtuluşlarının olmadığını biliyorlardı ![]() Aynur, Tamer Beye dönerek; " Ödülü Hasan Amcama versek, buraya kadar geldik ![]() Bu sözler Hasan Amcanın gözlerini biraz daha açtı; "Aslında doğru canım, ha komşumuz, ha biz ne fark eder ki, bizim komşumuzla aramızda sen ben olmaz zaten yinede siz bilirsiniz" Tamer; " Aynur Hanım, bu nasıl olacak, şirketi arayıp sormamız lazım ![]() ![]() Karşısına çıkana durumu izah etti ![]() ![]() ![]() ![]() " Tamer, tamam efendim komşusuna veriyoruz" diyerek telefonu kapattı ![]() Hasan Amca bu habere çok sevinmişti ![]() ![]() " Hanım çocuklar acıkmışlardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() " Amcacığım ödül çok büyük değil ama yinede işinize yarar herhalde, büyük bir buzdolabı" Bu ödülü duyunca hemen mutfakta yemek hazırlayan eşine seslendi; " Hanım Hanım müjde bir buzdolabı çıktı ödül bize veriliyor ![]() ![]() En küçük oğlu nişanlıydı ![]() ![]() içi onun çeyiz hazırlıklarını yapıyorlardı ![]() ![]() Aynur; " Amcacığım yalnız bir küçük şartımız var" diye söze başladı ![]() ![]() Aynur sözüne kısa bir duraksamadan sonra kaldığı yerden devam etti ![]() ![]() " Tamam kızım hangi ürünse alırım ne olacak canım, kaç lira bu ürün?" Tamer Aynur'dan önce cevap verdi ![]() "Ama benim üzerimde o kadar para yok evladım ![]() ![]() Aynur " Ne demek amcacığım tabi ki kabul ederiz ![]() ![]() ![]() ![]() Mustafa Uslu |
![]() |
![]() |
|