![]() |
Geçmişin Kar Taneleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Geçmişin Kar TaneleriGeçmişin Kar Taneleri - Kenan Çetin Bugüne kadar dedesi hep yanındaydı; fakat bir gün de o, çorba ısmarlayamamıştı ![]() O günün çorbayla gelen muhabbetinde dedesi: ─ Yıllarca kara yolu yapımında çalıştım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün bunları hatırladıkça, pazaryerindeki üşümelere keşke katlansaydım, diyordu ![]() Yokluk günleri tekrar gelir diye herkes korkuyordu ![]() Asıl cimri olanlar onlar değildi; varlık içinde, varlıklı yaşayıp yok diyenlerdi ![]() Şimdi, iyi giyimli çocuklar kıskançlıkların, çekememezliklerin yarışçısı olarak kasaba meydanına salınıyor, işte tam burada okulun bahçesinde kasabalıdan uzakta yarış tamamlanıyordu ![]() Kimse parasının olduğunu söylemiyordu; fakat artan gelirlerinin reklâmcısı olmaktan da geri kalmıyordu ![]() ![]() Parasını gizleyen; fakat övünmekten geri durmayan ailelerin öğrencileri, işte tam bu kapının ardındaki okul bahçesinde saatlerce bekletilirdi ![]() Müdür, veli toplantısı adı altında sürekli odun, kömür parası topladığı için hiçbir veli toplantıya gelmezdi ![]() ─ Yine para isterler ![]() Hiçbir veli, öğrenci için yapılacakların muhasebesi olarak bakmazdı toplantılara ![]() Onun babası da çözmüştü durumu ![]() ![]() ![]() Birkaç yıllık eğitimin ardından öğretmen sıfatı kazanan, saygı duymakta kusur etmediği insanların yanlışları çok fazlaydı ve düzeltmek için gayretleri yoktu ![]() Kendi hayatını etkileyenler emekli olurken kendisi de öğretmen olmuştu ![]() Pek çok söz vermişti ![]() İlk başta verdiği söz de odun parası toplamak için veli toplantısı yapmayacağım, olmuştu ![]() İşkence salonlarını aratmayan okulun bahçesinde dayak yediği günlerden hiçbir işaret yoktu ![]() ![]() ![]() ─ Topu bize at! Kendilerini parçalarcasına futbol oynadıkları sahaya kızların oynadığı top kaçmıştı ![]() ![]() ![]() ─ Alın işte, geliyor ![]() Sınıfın en çok konuşanı sayılan Gamze diye bir kız topu yakaladı ve sen nasıl küfredersin, diyerek okulun kapısına yöneldi ![]() O kadar çok konuşunca böyle oluyordu; insanların dinleme ve duyma yetenekleri köreliyordu ![]() ─ Müdür seni bekliyor ![]() ─ Nasıl yani? ─ Kötü konuştuğun için şikâyet ettim ![]() ─ Ben böyle bir şey yapmadım ![]() Kız kendi söylediğinde ısrar ediyor ve ekliyordu ![]() ─ İnanmazsan inanma ben söyledim, seni bekliyor ![]() Kenan Çetin |
![]() |
![]() |
|