![]() |
Dostunun Dostuna Dost Ol |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dostunun Dostuna Dost OlDostunun Dostuna Dost Ol - Ebubekir Mücevher Var olandan öte varlığa adımlar atılan bir yolculuğun hülyasına gözlerini açmıştı deli yüreğim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Neydi yazmak istediği ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uzaklarda bir köy denen köyün üst yakasından geçerken , zulasındaki son sigaranın bittiğini görerek bakkalın önünde durdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köy halkının hayrat olarak yaptırdığı , kamelyaya oturdu , ve hayrına verilen çayı doldurdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerindeki elbiseleri , öylesine tarumar olmuştu ki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Selamun aleykum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aleykum selam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Çay içermisin dedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oda kendini tanıtmaya koyuldu ![]() ![]() ![]() ![]() -Ya sen ![]() ![]() ![]() ![]() Şaşa kaldım kendi , yörelerimde kendimi yabancı hissettim nasıl tanıtacağım kendimi diye düşünürken , dilimden dedemin adını söylemek ve onun torunuyum demek geçti ![]() ![]() Ben dedim Sarıbaş ibrahim`in torunuyum ![]() ![]() ![]() Bu sözden sonra Aşık ali`nin gözlerinde bulgur bulgur yaşları görünce çok şaşırdım, onca kilometre vardı köyüme soy memleketime ama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Öylesine bir insandı ki Sarıbaş ibrahim , yahudisi müslümanı ayırmaz , evinin önünden geçeni asla salmazdı karnını doyurmadan bir selam edip muhabbet etmeden dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Ne gerek var ali dedem ![]() ![]() ![]() Bastonunu bir kılıç gibi sallayarak şaka ile karışık dizime vurdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başladı manilerini dizmeye ![]() ![]() Giyersinzi kotu , söylersiniz kötü ![]() ![]() Siz ne bilirsiniz ahbabı , dostu ![]() ![]() Sene 1946 öyle bir kıtlık oldu Yolda yürümeye çarık yoktu ![]() ![]() ![]() Şimdi giyersiniz , potini botu ![]() ![]() ![]() Siz ne bilirsiniz ahbabı , dostu ![]() ![]() ![]() Pilav ile ayranla büyüdük bizler ![]() ![]() Şimdi yersiniz türlü nimeti, balı kaymağı eti sütü ![]() ![]() Bir kahvenin hatırı kırk yıldı , bilirdik ahbabı dostu ![]() ![]() Bizde dostun sidiğinin sidiği bir birine dosttu ![]() ![]() dedi ![]() ![]() ![]() ![]() Öğrendim ki dostluk dosta değil , dostun soyuna dostun dostuna olur ![]() ![]() ![]() Sonsuz ve Baki Dostluklarla ![]() ![]() ![]() Ebubekir Mücevher |
![]() |
![]() |
|