Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
busenin, gözyaşları

Buse'nin Gözyaşları 7

Eski 07-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Buse'nin Gözyaşları 7

Buse'nin Gözyaşları 7 - Derin Duygular - Ayhan Sarıkaya - Duygu Seli - Yaşam Hikayeleri - Öykü

İlk söze başlayan Tugay oldu

"-Randevu saatine geç kalmakla haksızlık ettim,değil mi?"

Buse,gülümseyerek,

"-Yooo,henüz randevu saati gelmedi kiDaha beş dakika var saat üçe"

Tugay,

"-Gönlümü almaya çalışıyorsun değil mi,BuseÇok iyi yürekli bir kızsınEn azından sen benden daha duyarlı çıktın ve erken geldin randevu saatine"

Buse,mahcup bir şekilde,

"-Bu hareketim sana karşı duymuş olduğum aşkımın gücünü ve samimiyetini gösteriyor"

Tugay,Buse'nin içten konuşması karşısında çabucak kendisini toparlamıştı

"-Ben de sana büyük bir aşkla bağlandım sevgilimBenim aşkım da okyanuslara sığmayacak kadar geniş

Pastanenin hopörlerinden gelen müziğin sesi,ikisinin de kalbinin odacıklarına kadar iniyor,gelecekle ilgili hayallerinin zenginliğine katkıda bulunuyordu adeta

Çiçeği burnunda iki aşık,gelmişten geçmişten okuldaki anılarından,gelecekle ilgili hayallerinden bahsettilerGözleri birbirlerinin içerisinde kaybolduElleri sıkıca birbirleriyle kenetlendiİkisi de mutluluktan uçuyorlardı adetaAşkının temellerini ilk kez bu pastanede atmış oluyorlardıZaman su gibi kayıp gidiyorduBütün zamanı durdurmak,birlikteliklerinin devam etmesini istiyor,ayrılığı hayal bile edemiyorlardı

Buse,ne kadar mutlu ve içten görünse de ,içinde kendisinin de anlayamadığı ince bir sızı vardıBu sızı,inceden inceye bütün bedenini sarıyordu adetaSanki vücuda giren virüsün sinsice yayılması gibi yayılıyorduBakışlarını,Tugay'dan kaçırıp müziğin de etkisiyle dışarıya yöneltiyordu,zaman zaman

Tugay,Buse'deki bu değişikliği hemen sezinlediNedenini sormakta gecikmedi

"-Buse,sevgilim arada bir gözlerin boşluğa kayıp gidiyorDoğrusu anlamış değilimBir derdin mi var tatlım?Bizim birlikteliğimizde en ufak bir pürüz dahi olmaması lazımÜzülme bir tanem,bütün dertler, bir gün gelir yok olup giderO mahsun bakışların hadi gülsün artık"

Buse,içindeki sıkıntıdan kurtulmak istercesine,

"-Doğrusu ben de anlamış değilim,TugayBugünlerde arada bir karabasanlar altında kıvranıp duruyorumGeçenlerde uykumda çırpınıp durmuştumMutluluğumuza gölge mi düşecek dersin?"

Tugay,

"-Sakın ha,ağzından yel alsınSen de canım karamsarlığı bırakBak ne güzel şeylerden konuşuyor ve gülüyorken birden bire havayı değiştirdik yaHadi canım boş ver bu işlereBak sana bir fıkra anlatayım da gülelim biraz"

Ayrılma saatleri gelip çatmıştıSanki birbirlerini bir daha göremeyeceklermiş gibi sarıldılarKokularını içlerine çektilerYanlarındaki oturanlara aldırmadan öpüştülerBu öpüşmelerinde tekrar buluşmanın ve ayrılmayacak olmanın yeminini yapmış gibiydiler

Buse,pastaneye geldiği güzergahtan evine yöneldiGeriye dönüp birbirlerine son kez baktıklarında gözleri tekrar çakıştıElveda diye el salladılar

Günler kısa olduğu için hava kararmak üzereydiAklına bu akşam gelecek misafirler geldiGeç kalmamalıydıAdımlarını hızlandırdıNihayet evine girdiğinde rahatlamıştı

Emine durumu bildiği için ablası,gecikecek diye tedirgindiNeyse ablasını karşısında görünce tedirginliği hemen kaybolduKulağına yavaşça fısıldayarak "Biraz daha gecikeceksin diye çok korkmuştum,ablacığım"

Buse'nin babası,

"-Neredeydin Buse?" diye sorunca

"-Okuldaki sınıf arkadaşımın yanına gitmiştim,babaÖdevlerimizi bir daha gözden geçirdikYarından sonra okula gideceğiz ya eksiğimiz var mı yok mu diye baktık"diye kıvırdı

Cemal'in pek de umurunda değil di Buse'nin yaptığı ödevlerBuse şimdi evde olsun yeterdiŞimdi evden çıkmalı asker arkadaşı diye yalan söylediği Ahmet efendinin adamı Şakir'i karısıyla birlikte eve getirmeliydiKahvenin önünde buluşacaklardıÖyle karar vermişlerdi

Bir saat sonra beklenen misafir karısıyla birlikte gelmiş,misafir odasında oturuyorlardı

Buse'nin ikram etmiş olduğu çayları yudumlarlarken diğer taraftan da sinsice Buse'yi tepeden tırnağa kadar süzüyorlardıŞakir'in karısının sanki ağzının suyu akacakmış gibi bakıyor içinden " bu yirmilik hatun değil de sanki bir ilah,ilah" diye geçiriyordu

Buse,misafirlerde bir tuhaflık olduğunu sezinlemekte pek geç kalmadıBütün bakışlar kendisi üzerinde odaklanmıştı çünküNormal bir konuşma duymamış,askerlikle ilgili en ufak bir anı gelmemişti kulağınaMisafirlerden duyduğu tedirginliği mutfakta kardeşi Emine'ye açıklamakta gecikmedi

"-Emine,bunlar nasıl misafir ya bir türlü anlamış değilimSanki işleri güçleri yok da beni takibe gelmişler gibi bir hava sezinledim doğrusuHayırdır,inşallah"

Emine,

"-Aman abla sende her şeyden pirelenir oldunAklına kötü şeyler getirme canım"

Şakir ve karısı,evden ayrıldığında Ahmet efendinin konağına gitmek için sabırsızlanıyorlardıBir an evvel aranan "yirmilik hatunun" bulunduğu müjdesini verip kendilerine verilecek olan özel ödülü kapmanın telaşı içerisindeydiler

Ayhan Sarıkaya

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com