![]() |
Aşkın Devamsızlığından Kalan Mir Ozan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşkın Devamsızlığından Kalan Mir OzanAşkın Devamsızlığından Kalan Mir Ozan - Hayrettin Taylan Düşlerinin gül dalına astığın ayrılık şiirlerini herkes okuyor,bir türbe gibi olmuş orası ![]() Bir fısıltıyla arala yalnızlığımı,bir teneffüs bak ruhumun son sorusuna ![]() Bu aşkın testinde zor sorular var ![]() -Aşağıdakilerden hangisi sen yokken ben var olsam da neye yararın yanıtı? Terli hecelerle ,kalemi yala yalaya belki çözerim dedim ;ama soruyu sensiz çözemedim, seni daha çözememişken bunu bekleme… Zulandaki helecanlara biraz sokul dersime ![]() ![]() Mum aksın, karanlığıma, şafak söksün her yeri sökülmüş acılarımın arasızlığıma ![]() ![]() ![]() ![]() -Acıklı türküler söyleyebilirim ![]() Gelenin sen ol, ders daha bitmedi ki aşk bitsin ![]() ![]() Dün aradım yoktun, mahallenize geldim, pencereden baktın, annen seni içeri çekti ![]() -Duydum ki annen sevdamıza çuvaldızlı nakışlar örerek, karşı çıkıyormuş ![]() - Önce ekmek, önce kariyer, önce sosyal denklem… Önceleri örüyormuş dır dır susmadan ![]() -Oysa coşkuyla karıştıralım sevda çayımızı birlikte ![]() - Okula gelmedim,sizinkileri ve seni ikna etmek için kapınızın önündeyim ![]() -Güzel bir mahalleniz var,iftar ve sahur zamanında komşular bana yemek getiriyor ![]() -Bugün sizin evinde bekleyişimin 65 ![]() ![]() ![]() -İşte gerçek aşka yapışan geçmişin tozunu yuttum, yetmedi aylardır kapında yattım, yetmedi, yaralandım, zaten sana yaralıydım ![]() Çılgınca koşan bir saatin dişlileri bile bizden daha sadık zamana ![]() - Okulda herkes beni soruyormuş ![]() ![]() ![]() ![]() - Bugün sizin kapıda kalışımın son günü,bu akşam iftarda senden sarma,sıcak bir çorba,salata, gözyaşlarının damladığı bir bardak su getir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Sahi sen hangi sorunun ,hangi sorumsuzluğun, hangi gidişin, hangi tutkunun cevabı ya da cevapsızlığısın bilmiyorum ![]() Yüreğimizdeki sancılı balonlar patlayınca,sevdamızdan başka uçuracak neyimiz kaldı ki Bahtıgül ![]() ![]() -Yakıver isli fenerleri,kavuşmak türküsünün nakaratında sesini sus eyle gözlerini güneş kıl,saçlarının esişlerinde üşütme ciğerimi ![]() Üşütmüşüm kapında,ciğerim yanıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Türkçe testlerindeki bütün anlam soruların yorumlarında biraz seni buldum ![]() ![]() ![]() ![]() Denize çiçek ektim, balık hafızama iyi gelsin diye ![]() ![]() Biraz uzat saçlarını, biraz uzat geceleri, biraz uzat sevdamızı ![]() ![]() ![]() -Sana hiç söylenmemiş sözlerin sofrasında ,yalnız sana yazılmış şiirler okuyacağım ![]() ![]() ![]() * Gözyaşı pınarınla uzan aşk yatağıma ![]() ![]() Yaralarımla çevrili o gönül sarayda sesimi düşle, aşk alevini Gelişlerime vererek amansız günlerime huzur yağdır Bahtıgül ![]() Kavuşmanın simleri düşsün düşlerime…Endamının fenerlerinde gecelerimi süslesin tutuluşların ![]() ![]() ![]() Şimdi koy başını omzuma mıknatıs gibi yapışsın özlemler bizi geleceğin eleğinden geçmiş gerçek sevgilere ![]() -Yüreğimizin kutsal aşkını Leyla’nın gözyaşlarıyla ıslanmış, ceylanın yüreğindeki kimyayla aşklanmış,Mecnun ‘un kanlı gömleğinden alınmış mendile sar ![]() Sar ki sararan,kararan, aranan sensiz ölümlere ders veren sevdamız tükenmisin, bu tüketimin soyut toplumunda … -Ver yüreğini en doyumsuz rüyalara, ders bitmedi, her gün okula gelmek zorundayım ![]() ![]() Sen sallandıkça gün döker tutkuyu kadehine, mey olur, seni içer sensizlik ney olur, çalar seni ali cenap kavuşmalarım ![]() ![]() Hayrettin Taylan |
![]() |
![]() |
|