Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
daki, hayatım, trtnin, yeri

Trt'nin Hayatım Daki Yeri

Eski 07-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Trt'nin Hayatım Daki Yeri

Türkiye’nin ilk televizyon kanalı olarak TRT nin hayatımda önemli bir yeri vardır Küçüklüğümden bu yana TRT deki yayınlanan küçük küçük anektotları , belgeselleri, ve müzik programlarını asla kaçırmamaya çalışırım

Çocukluğuma ait, bugün bu güzel duygulara sahipsem TRT’nin yayınladığı programlarda bunun çok büyük etkisi vardır Bugün hala TRT izlemeye çalışıyorsam, iç dünyamı rahatlattığı içindir Kısada olsa seyrettiğim programların çoğu, yalın ve sade bir anlatımla sunulduğu için bir iç huzur yaşıyorum

Yıllardır seyrettiğim Nuray Yılmaz’ın sunduğu “Gezelim Görelim” belgeselini kaçırmadan izlemeye çalışırım Bilmediğimiz, görmediğimiz çoğu yerleri ve bilgileri de bu programdan öğrenme imkanım oldu

Yazar Selim İleri’nin “Not Defterinden” adlı programı beğenerek ve her konuşmasından, anlatımından bir şeyler çıkararak, hayatın farklı bir yönünü keşfediyorum Hatta huzur bile buluyorum Onun anlatışından bir yerlere dalıp gidiyorum Bu programı yazmayı ve okumayı seven herkese tavsiye derim Yalın, dokunaklı, hüzünlü hasret kokan bir anlatım tarzıyla beni etkiler Çoğunlukla bilmediğim yazarlar ve kitaplar hakkında bilgi edinmemi sağlıyor Ve hayranlığım bir kat daha artar Birçok eski Arapça ve Osmanlıca kelimeleri ondan duyuyorum Her ne kadar aklımda kalmasalar da

“Derin kökler” adlı kısa bir belgesel vardır Bu belgeseli rastladıkça izlemekten keyif alırım Kısa kısa hayata dair güzel anektotlar sunmaktadır

Banu Avar’ın sunduğu “Kırılma Noktası” adlı belgeseli başka bir türlü izlerim Tarihin ve zamanın farklı yönünü anlatmaktadır

Balkan kökenli olduğum için Havva Karakaş’ın sunduğu “Balkan Havası” adlı türkü programını büyük bir zevkle izlerim Kökenimin var olduğu topraklarının kıvrak nağmelerini, ezgilerini Havva Karakaş’ın ağzından dinlemek ve izlemek benim için büyük bir zevk olsa gerek

Yıllardır o buğulu sesiyle ve duygulu anlatım biçimiyle izlediğimiz Tayfun Talipoğlu’nun “Bam Teli” programını bizlere sunmak için hazırlarken, yolların tozunu dumana katarak aşındırdığını nasıl unatabilirim ki

TRT, genci yaşlısı herkesin bugüne kadar gönlünün bir yerlerinde bir şeyler, izler mutlaka bırakmıştır bence Bu yüzden TRT’ye beni bu yaşıma kadar, ruhumu çeşitli güzel duygularla süslediği için, bu programları hazırlayıp sunanların hepsine ve TRT’nin mutfağındaki kişilere de ayrı ayrı teşekkür ederim

Melodi Akçay

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com