![]() |
Metafizik Bir Fünyesin İçimde |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Metafizik Bir Fünyesin İçimdeMetafizik Bir Fünyesin İçimde - Hayrettin Taylan - Aşk Hikayeleri Atardamarlarımda senin fünyelerin varken, yüreğim, komşu güzellerin sınırında senin mayınlarınla döşeliyken söyle nasıl severim başkasını ![]() ![]() Yüreğimi kanattığın ,artık sevmiyor, umurunda değilsin hançerle yoksun her anımda ![]() ![]() Maskelerini takıp ,başkalaşmış hayatların uçuklarında saçlarını tararsın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sahi hatırlar mısın,kütüphaneye gidiş gelişlerimi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Sana geldim kış-kıyamet dinlemeden ![]() ![]() ![]() -Üşümüştüm,tüm üşümem geçmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Bir erkek eli değiyor aşka, aşk yeni sıcak bir mevsim sunuyor ![]() Sorular, usumda tamamlanmamış sevgi depremine neden oluyor, sensiz kışlar nasıl geçer bunun kodlarını çözme anındayım ![]() Örümcek yalnızlıklarım ruhumda ağlarını örerek,bir gün senli bir el süpürgesi paklar bu da bir umut… Kozamın içinde “içten isteyiş” bir kavuşma değil midir? Sabırla belesem şu yangın gitmeleri yine buluşur muyum üşüdüğün yalnızlıklarla ![]() İnindeyim ![]() ![]() ![]() -İşte sen busun…Yine meşhur cümleni kullanmışsın kendince ![]() -İflah olmaz adamsın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün renklerden,ektiğim çiçekler soluyunca ,gelmeyi göze almalısın ![]() Bunca çiçeğin göz pınarlarına ihtiyacı var, sen orda çiçek çiçek solarken benden uzak kalışın reva mı? Yapraklar korkularını anlatacak, renkler değişimin beyazlığını sunacak,pişmanlık kendi ürettiği benli pişmaniyeler sunacak ![]() -Hadi susma; halâ içinde enkazlarım var biliyorum ![]() -Bir giyotinsin yüreğimi her kanatan,senli kan ırmakları sunan ![]() ![]() Seni sevdim, dağ-taş kendisi yazdılar ![]() ![]() Aşk başıma taş atsa senli kanarım ![]() Mir gözlerine, gül dudaklarına vurgunluğu süren tutkunun işadamıyım ![]() İhalelerine katılan bütün el oğullarına önce sevgi tabancımı çektim, arkasında, yazdıklarımı söz söz fırlattım üstlerine ![]() -Benim dışında kimse seni sevemez ![]() ![]() -Sen, fırından yeni çıkmış sıcacık ramazan pidesi gibi özlem kokuyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() Sen acısın, hem acının ilacı,hem de ilacını ruhun ecza deposunda stoklayan derman abidesisin ![]() -Sana olan hastalığıma yeni ilaçlar bulmuşsun ![]() ![]() Yankım sana ulaştığında ,sevgim dumura uğramış yüreğine aktığında, Güven dağlarımda kar yerine yar yağınca ilacımı gönder belalım ![]() Çürümüş kıpkızıl güllerin kokusunda yankılandı sesin ![]() Ayrılık bıçağımızı, beni senden kesti hayat,aşk pansuman etti ![]() -Sözüm bitmedi ,ruhumun bacası tütmedi,senli güller kurumadı hazan bahçemde ![]() -Ne kadar kaçarsam sensiz ıssız vazgeçilmezlere,yüreğinin kutsal limanlarındaki aklanışın,ağlayışın, masum periliğin, mütevaziliğin oğuldar ,yavru yapar ak güvercinler ![]() Hesapsız, kitapsız,öçle beslediğin kaçışlarla gölgeni silemezsin ![]() ![]() -Bu yüzden seni hala çok sevdiğimi,taşlara,dağlara, bağlara, ağlayanlara,beni sevenlere, kısacası yedi bin aleme söyledim ,bilesin yaralım… Hayrettin Taylan |
![]() |
![]() |
|