![]() |
Neden Bu Kadar Acımasız Hayat |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Neden Bu Kadar Acımasız HayatPınar Şensoy'un kaleminden hayat ve yaşadıklarımız ![]() ![]() ![]() Neden insanlar bu kadar karmaşık, sözlerin neden bu kadar anlamsız Kendimi göstermek isterken kitlelere kendime nasıl göstereceğim kimliğimi Kimim ben ne istiyorum nasıl bir bu hayat benim ki Yapayanlız bomboş çaresizce kıvranıyorum yaşam denen bu yerde Güzelliklerini göremez oldum ilkbaharın mevsimler bile sıkıldı süreklilikten Arada bir onlarda koparıyor ipin ucunu Bebeklerin gülümsemeleri bile acı verir oldu bana Düşünmeden edemiyorum geleceklerini Neler yaşayacaklar nelerle karşılaşacaklar Karanlık kuyulara hangi kalpsiz taş beyinliler sürükleyecek onları Doğru yol hangisi gibi karmaşık soru işaretleri Nasıl kurcalayacak onların küçücük masum hayallerini Sonra hangi hayal kırıklıkları acıtacak yüreklerini sızı sızı ‘’Hayat ‘’ o kadar güzel anlamlı bi kelime ki En değersiz şeylere en güzel anlamlar yüklenir hep İyimserlik belirtileri bunlar Zamanı sünger gibi emerken, ertelerken istekleri İhtiyacımız var iyimserliğe Tüm kötü şeylere rağmen iyimser olmazsak; Nasl dayanacağız ki acılara ya sözlere kurşundan daha ölümcül sözlere karşı Kapatmak zorundayı z kulaklarımızı Ağlamamalıyız hiç bir zaman Gidenlerin ardından giden herşey yeni bi deprem habercisidir oysa Yeni bi yıkıntı için yer açmak gerekir birazda zaman yaraları sarmak için Tükendiğin anda nefeslerini sayarken bir ,iki,üç Bir an gelir hatırlarsın hayatının en güzel anını Dostlarınla geçirdiğin güzel günler Bütün kötülüklerden , çıkarlardan , yalanlardan uzak o anları Sonra bi derin nefes alırsın Değerdi dersin değerdi Bu kokuşmuş hayatı yaşamaya ,iyimserlik numaralarını yapmaya değerdi Son nefesinde gerçek hayat tüm güzelliğiyle karşına çıkar o zaman Ellerinden tutar dostların gözyaşlarını silerken Ruhunun bedeninin vedalarını izlerler içli içli Onlar vedalaşmaz asla seninle Kıyamazlar ki elveda demeye Silerler usulca gözyaşlarını Sonra sonsuz bir öpücük kondururlar yanaklarına Belki de ilk defa o an o kadar huzur duyarsın yüreğinde Değerdi dersin değerdi … ![]() ![]() Pınar Şensoy |
![]() |
![]() |
|