Aşık Oldugun İnsanla Dost Olmaya Çalışmak |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aşık Oldugun İnsanla Dost Olmaya ÇalışmakAşık Oldugun İnsanla Dost Olmaya Çalışmak - Aslı Silahtar dost kalalım ne olur? dedi gözlerimin içine bakarak ![]() ses çıkaramadım çünkü boğazıma düğümlenmişti kelimelerim![]() oturduğumuz banktan kalkıp sahile doğru ilerledi![]() bakakaldım arkasından![]() ve onu ne kadar çok sevdiğimi düşündüm![]() ama o bana dost kalmamız gerektiğini söylüyordu![]() düşündüm sonra dost kalabilir miyim diye? "hayır dost falan olamayız" dersem bir daha göremeyecektim "peki dost kalalım" dersem bundan sonra yine görme şansım vardı![]() denizi izledi biraz gün batıyordu güneşin kızıllığı o kadar güzeldi ki![]() ama yine de içimi aydınlatamıyordu![]() sonra döndü yanıma![]() - çok iyisin ve ben seni kaybetmek istemiyorum! dedi o içimi parçalayacak kadar güzel sesiyle![]() ben de onu kaybetmek istemiyordum dost kalmayı kabul edecektim mecburen![]() ![]() ne olursa olsun onu görebilmek pahasına içime gömecektim aşkımı ![]() iki dost olarak ayrıldık deniz kenarından![]() sonra birkaç kez aradı beni![]() her telefon çalışında kalbim yerinden fırlayacak gibi oluyordu![]() önceleri ben telefonu açıp alo deyişimde karşıdan "aşkıııım" diye bir ses duyardım![]() ama artık sıradan kupkuru bir "alo" duyuyordum sadece![]() çünkü artık arkadaştık![]() havadan sudan konuşuyorduk bana arkadaşlarını anlatıyordu![]() hep konuşmanın arasında "aşkım" diyesim geliyordu ama diyemiyordum![]() ondan bekliyordum hep o lafı ama sonra sevgili değil arkadaş olduğumuzu hatırlıyordum![]() insanın kalbi acır mı hiç? evet benim işte o anda kalbim acıyordu![]() soyut değil somut fiziksel bir acı![]() böyle konuştuk birkaç kez![]() sonra bir gün bir cafede buluştuk sohbet etmek için![]() her zamanki gibi yine o aramıştı dertleşmek istiyordu![]() sıkıntılıymış biraz![]() - nasılsın? dedim![]() - iyi sayılır kafam karışık biraz![]() - neden? baktı yüzüme![]() - aşık oluyorum galiba dedi![]() işte o anda kendimi dünyanın en mutlu erkeği sanmıştım![]() evet bana yeniden aşık oluyordu![]() "iyi ki kabul etmişim dost kalmayı" diye geçirdim aklımdan![]() işe yaramıştı yeniden sevmişti beni![]() çocuklar gibi sevinçliydim yerimde duramıyordum![]() farkında olmadan bir gülümseme yayılmıştı yüzüme![]() - hayırdır pek sevindin galiba dedi gülümseyerek![]() - tabi ki sevindim![]() senin mutluluğun aynı zamanda benim mutluluğum![]() tabii farkettirmemem lazımdı anladığımı sanki başkasına aşık olduğunu sanmışım gibi davranmalıydım![]() - ee kim bu şanslı erkek? kafasını önüne eğmesine bir anlam verememiştim![]() gözlerini benden saklıyordu sanki![]() sonra kaldırdı kafasını boş gözlerle baktı bana![]() - aslında sana bunu anlatmamam lazım ama beni senden başka dinleyen anlayan dostum yok! sana içimi dökmek istedim dedi![]() bu dostluk muhabbeti iyice canımı sıkmaya başlamıştı artık ama sabretmeliydim yine de![]() - dinliyorum![]() - bizim iş yerindeki murat var ya işte ondan hoşlanıyorum![]() ne yapacağımı da bilmiyorum bana yardım et![]() gözlerim kararmaya başladı![]() yeniden o kalp acısı nüksetti göğsümde![]() anlatılamayacak bir acıydı bu![]() kafamı dışarı çevirdim![]() oturduğumuz cafeden sahil gözüküyordu![]() sahildeki bankta bir çift oturuyordu birbirlerine sarılmış öylece duruyorlardı![]() sonra iki damla yaş damladı gözlerimden![]() yüzüm ateş gibi yanıyordu sırtımdan soğuk terler akıyordu![]() gözlerimden yaşlar süzülürken baktım son kez sevdiğimin güzel yüzüne![]() o ise bana boş gözlerle bakıyordu![]() yavaşça kalkıp sahile indim![]() ve ağladım![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Birdaha sevdiğimi görmemek üzere yürüdüm![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aslı Silahtar |
|
|
|