![]() |
Buse'nin Gözyaşları 41 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Buse'nin Gözyaşları 41Buse'nin Göz Yaşları 41 Öyküsü - Derin Duygular - Ayhan Sarıkaya - Duygu Seli - Yaşam Hikayeleri - Öykü Akşam yemeği yendi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ahmet efendi, kardeşi Selma'yı süzdükçe: "ulan, bu kız, kocaya gideli amma da serbest hareket etmeye başlamış; bunun kafasında bin tane tilki geziyor,hepsinin de kuyruğu birbirlerine değmiyor iyi mi?Dur bakalım dilinin altından ne baklalar çıkacak,birazdan göreceğiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karısı Buse'ye gözleri takıldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Önce damat beyden konuşmayı yeğledi ![]() -Nasılsınız enişte bey?Şehirde işler nasıl gidiyo ![]() ![]() ![]() Damat,elleri göğsüne kenetli, ayakları nizami şekilde yan yana getirmiş;gözleri,kayıncısı Ahmet efendinin gözlerinin menzilinde sanki bir emir vaki edası içinde konuşuluyormuşçasına: -Evet efendim, özel bir şirketin muhasebeciliğini yapıyordum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ahmet efendi, "iyi p ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İçeriye giren ortanca kızı, çay servisi yapmış; herkes, çaylarından bir yudum alırken,önlerindeki tabaklardan da içi kaymaklı bisküvilerden yemeye başlamışlardı ![]() ![]() ![]() Damat, elindeki çayı "hotürdetmemeye "dikkat ederek yudumlanıyor, bisküviden de hafifçe ısırıp,yine oturmuş haliyle bile esas duruşunu bozmamaya çalışıyordu ![]() ![]() ![]() Kardeşi Selma'ya dönerek: -Anlat bakalım Selma kardeş, şehir yaşamına alıştın mı?Köyü heç özlediğin oldu mu? Selma, " Ulan senin köyünün nesini özleyecem be ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Daha önceden beynimde kurgu yaptıklarımı söylesem mi, acaba " diye düşündü ![]() ![]() ![]() ![]() -Sağolasın abi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Papatya pastanesi sözleri, Buse'yi daldığı kendi dünyasından uyandırıp;başka bir aleme,mazideki anılarına gönderdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Neyseki Selma, konuşmasına devam edince; dikkatini , eski anılarına odaklaştırmaktan bir nebze olsun kurtulmuştu ![]() ![]() ![]() - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salondakiler, altının satılma olayı karşısında hep birlikte: -Aaaaaa! Diye şaşkınlık içerisinde kaldılar ![]() ![]() ![]() Selma konuşmasına devam ediyor, kocası can kulağı ile dinliyor; kayınçısına karşı saygı duruşunu bozmamaya çalışıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Öyle değil mi Saliiihhhhh? ![]() ![]() ![]() Salih, karısının ağzından laf çıkar çıkmaz hemen yanıtı vermekte gecikmedi: -Evet karıcığım, aynen senin dediğin gibi ![]() ![]() ![]() ![]() Ahmet efendi Selma'nın kafasındaki tilkilerin ne amaçla dolaştıklarını, anlamakta gecikmedi ![]() ![]() ![]() "Ulan damat, karıdan aşağılık adam, eti de biraz az yeseydin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Selma, tekrar konuşmak için bir cümle sarf etmişti ki: -Ben,söylemek isterim ki ağbey,malumunuz üzerine şu tarla ![]() ![]() ![]() ![]() Daha lafını bitirmeden Ahmet efendi, Selma'nın ağzından nelerin çıkacağını sezinlediği için, gerekli çıkışını yaptı: -Salondakiler,hemen dışarı çıkın ![]() ![]() ![]() ![]() Damat, -Ben de mi çıkacam ağbey ![]() ![]() ![]() -Sen de çık,çık,çık ![]() ![]() -Kızma ağabey,hemen çıkarım ben ![]() ![]() ![]() Dışarı çıkarken de "Ah benim güzel karıcığım, şu arazini yarısını alsa da bana verse bari" diye düşünüyordu ![]() ![]() ![]() Salonda kimseler kalmayınca,Ahmet efendi hemen konuya girdi ![]() -Selma kardeşim, senin derdini anladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ahmet efendi,çok iyi hesaplamıştı ![]() ![]() ![]() ![]() Selma, biraz suskunluktan sonra : -Peki abi, öyle olsun bakem ![]() ![]() ![]() Selma'dan onayı alır almaz dışarı koridora doğru var gücüyle oğlunun adını haykırdı: -Haaaasssssaaaannnnnn! Biraz sonra, Hasan babasının karşısındaydı ![]() -Buyur baba ![]() -Çabuk köyün içinden Cafer'in taksisini al da gel ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Baba,bir taksi de biz alsak ya ![]() ![]() ![]() -Ulan şimdi akıl vermeyi bırak da, sen dediğimi yap ![]() ![]() ![]() ![]() Biraz sonra Selma ,kocası ve Ahmet efendi taksiyle,Amasya'nın yoluna koyuldular ![]() ![]() ![]() ![]() Yarım saat sonra önce bankaya gidip,kafasında yuvarlak hesap yaparak çekeceği parayı aldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oradan tapu ve noterdeki işlerini de halledip,arazi bölünmeden olduğu gibi kendisine kaldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Veda tokası yaparlarken,Ahmet efendi,gayri ihtiyari elini uzatmış, -Hadi Selma bacı,yolun açık olsun ![]() ![]() ![]() ![]() Enişte,Ahmet efendinin sözlerini duymamışçasına para dolu poşeti sıkı sıkıya tutmuş adeta paralarla konuşuyordu ![]() ![]() ![]() "Enişteeeee!" Eniştesi,bu sefer duymuş ama yine hiç tepki vermiyordu sanki: -Güle güle Ahmet efendi, güle güle Ahmet efendiii ![]() ![]() ![]() Ahmet efendi,"ulan sizi para canlıları aç köpekler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Selma, ağbeysinin arkasından bağırıyordu: -Buse'ye selam söylemeyi unutma ![]() ![]() ![]() "Buse'ne de sana da şimdi başlayacam " öfkeyle mırıldanmış, sonra da manevra yaparak, arabanın gazına yüklenmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Anasını satayım felekten bir gece de ben çalayım bakalım, nasıl oluyormuş" Ayhan Sarıkaya |
![]() |
![]() |
|