![]() |
Hiç Düşünmemiştim Bunu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hiç Düşünmemiştim BunuBizim gibi kart insanların aniden yabancı bir lisan öğrenmeye kalkmaları ne demektir? Biz bunun acısını Avrupa'nın bu döviz ülkelerinde çok çektik ![]() ![]() «Hans gel hele, gel!» dedim, «Sen beni bundan beş sene önce sıkıştırır, dururdun ![]() ![]() ![]() ![]() «Tabii!» dedi Hans ![]() ![]() «Ben sordum, soruşturdum,» dedim, «o evleri, bizimkiler gelirken Türkiye'den birlikte getirmemişler ![]() ![]() ![]() ![]() Hans bozulur gibi oldu, «Çok doğru!» dedi, «Bak, hiç düşünmemiştim bunu ![]() «Sen şeye de kızıyordun,» dedim, «Bizim milletin, kazandığı bütün Marklar'ı hemen Türkiye'ye yollamalarına ![]() Hans sağa sola baktı, sonra: «E tabii!» dedi ![]() «Bizim hükümet bu paralarla, AEG ile Siemens'ten aldığı türbinlerin ücretlerini ödüyor ![]() Hans bir an daldı ![]() ![]() ![]() «Yani, sizin gönderdiğiniz Marklar dönüp dolaşıp tekrar bize geliyorlar diyorsun, öyle mi? Yahu, çok doğru be! Bak, hiç düşünmemişim bunu ![]() ![]() Ben: «Sana bir soru, Hans!» dedim ![]() «E tabii ki salı günü ![]() ![]() «Senelik izin için sen buradan erkenden kalktın mı, l günde İspanya'da oluyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu defa Hans rahatsız rahatsız kımıldadı ![]() ![]() ![]() «Doğrudur, doğrudur!» dedi, «Bak, hiç düşünmemiştim bunu ![]() Ben gine: «Sen bir şey daha soruyordun, ne idi ki o?» dedim ![]() «Hani önce soruyordun, sonra da hep kızıyordun ya! Hah, buldum! Sen hep bizim turist işçilere kızıyordun, ne işleri var burada diye! Ne işleri var olur mu, gelmiş çalışıyorlar fakirler ![]() Hans atıldı: «Yasak tabii!» dedi ![]() «E, kaçak olarak işçi çalıştırmak?» diye sordum ![]() «O da yasak ![]() ![]() «Sen kaçak işçi çalıştıran Almanlar'a hiç kızmıyordun da, oradan hatırıma geldi ![]() ![]() Ellerini masaya dayayıp, kamburunu çıkarttıktan sonra: «Haklısın!» dedi, «Bak hiç düşünmemiştim bunu ![]() Kalkmaya hazırlandığını görünce: «Gitme Hans!» dedim, «Senin Türkler'e olan merakını bildiğim için, şimdi sana sünneti de anlatacağım ![]() ![]() ![]() Hani bir zamanlar sorar sorar, kiki kiki gülerdin ya!» Ama Hans sünneti dinlemedi ![]() ![]() ![]() ![]() «Bu Türkler de biraz lisan öğrenince, çekilmez oluyorlar ![]() ![]() Nedendir bilmiyorum, o akşam başımı yastığa kor komaz hemen uyumuşum ![]() M ![]() |
![]() |
![]() |
|