![]() |
Güllü Evin Mağrur Kızı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güllü Evin Mağrur KızıGüllü Evin Mağrur Kızı - Yaşam Hikayeleri - Hikayeler - Mustafa Filizman Kasabanın en güzel kızıydı ![]() ![]() ![]() ![]() Arkadaşları ondan behsederken hep "güllü evin kızı derlerdi"bütün erkek öğrenciler o na platonik aşıkdı ![]() ![]() Ahmet`de onlardan biriydi teyzesinin yanında okumuş ![]() ![]() Aradan uzun yıllar geçmişdi ![]() ![]() ![]() Bir akşam üstü kasabaya yıllar sonra döndü ![]() Teyzesi çok özlemişdi hasretle sarıldı kızkardeşinim yadiğarı O nun büyük adam olmasını çok istemişdi ![]() Neler yaptın Ahmedim diye yanına oturdu sorular sormaya başladı ![]() ![]() içindeki merak gittikçe büyüyordu nasıl sorsam acaba diye düşündü ![]() -teyze hani şu güülü evin kızı vardıya? -evet Ahmet bir an durakladı -niçim soruyorsun ahmet ? -merak ettim bizimle aynı sınıftaydık da -şimdi ne yapıyor? -o kız evlendi ![]() Ahmet uzun uzun eski günleri düşündü o na yaklaşan olmamışdıo güllü evin mağrur ve yalnız kızıydi acaba onunla kim evlenmişdi ![]() ![]() Sabah kaltıgında aklında hep o vardı kahfaltısını yaptı ![]() ![]() güllü evin kapısının önüne yaklaşınca eski günlerdeki gibi heyecanlandı ![]() ![]() ![]() ![]() Akşam eve dönüce tekrar konuyu güllü evin kızına getirdi -teyza güülü evin kızının kocası nasıl bir adam? -çok kaba bir adam ![]() teyzesi bile bu evliliğe çok şaşırmışdı ![]() Aklını bütün gece bu sorularla meşgül etti ![]() ![]() Ertesi gün yine aynı saatte güllü evin kızının evine gitdi ![]() ![]() -Kim o diye içerden bir ses geldi -ben okul arkadaşım Ahmet diye bildi kısık bir sesle çok şaşırmıştı yıllar sonra okuldan bir arkadaş,Ahmet`i görünce tanımakta zorlanmadı zira okulun en çalışkan öğrencisiydi bütün sınıf onu tanırdı ![]() -niçin geldin dedi -seni görmek için -ama ben evliyim bir gören olursa? -zaten hemen gideceğim -eşini gördüm nasıl bu adamla evlendin? sen kimseyi beğenmezdin ? _şimdi nasıl evlendiğimi anlayacaksın ![]() Ahmet bahçede en iyi gülü bulma ümidiyle aramaya başladı daha iyileri var diye sona doğru yaklaştıkça iyi gül bulma şansı azalıyordu sonunda iyi olmasada bir gülle dönmüşdü ![]() -Getirdim bak- -Ama bu en iyisi değil bu -Sona doğru daha iyisini bulurum diye bunu koparmak zorunda kaldım dedi ![]() o zaman güLlü evin mağruru kızı; - şimdi anladın mı bu adamla niçin evlendiğimi, Ahmet birşey sormadan evden uzaklaşdı ![]() ![]() ![]() Mustafa Filizman |
![]() |
![]() |
|