Deli Kızın Günlüğü 1 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Deli Kızın Günlüğü 1Deli Kızın Günlüğü 1 - Selcan Aktaş -Ayteeeeeeeeeeeen ! Kız Ayten! İn ordan aşağı Bak rezil olduk elaleme![]() - Vallahi de inmem Billahi de inmem O palabıyık Necati`yle vazgeçin beni evlendirmekten Hah işte o zaman inerim ecelime sebep olacak bu çatıdan![]() -Yapma yavrum Benim kınalı kuzum hadi iniver Bak daha bulaşıklar duruyor Çamaşırlar asılacak Akşam oluyor Bir kap yemek yok daha evde Hadi canımın içi![]() - Yok ana yok Billahi inmem Zati hizmetçi deyi tutarsınız beni evde O yaşlı adama varırsam da farkım olmayacak Ölürüm daha iyi![]() Ayten tek katlı gecekondunun çatısına her canı sıkıldığında çıkıp da ana kız arasındaki her zamanki yaygara koptuğunda telaşlanan olmuyor;mahalleli bu olağan duruma aldırış etmiyordu artık ![]() İlk zamanlarda güzeller güzeli Ayten`in canına kıyacak olması bir çok oğlan anasının yüreğini hoplatmıştı ama ziyedesiyle tekrarlanan intihar girişimleri artık kimseyi kandıramaz olmuştu Hatta Ayten`in yıllar yılı peşinde gezip gönlünü kazanan Selim bile![]() Selim mahallenin kahvesinde garsonluk yapan,arada işten atılan,arada ustanın kıyamayıp işe geri çağırdığı 25`lerinde esmer,uzun boylu yakışıklı bir delikanlı; Ayten 20`sine yeni girmiş ,kendinden kınalı saçı ,yeşil gözleriyle mahallenin potansiyel gelin adayıydı ![]() Yıkadığı çamaşırların beyazlığı,yaptığı yemeklerin lezzeti,diktiği entarilerin muntazamlığı da az konuşulmuyordu dedikodularda ![]() Hanımı 2 yıl önce ölmüş beş çocuklu ,fabrikadan ustabaşı emeklisi Necati`nin kulağına kadar gitmişti bu dedikodular ![]() Yaşı 50`ye az kalmıştı ama olsun,ne vardı 20 yaşında bir hanımı olsa Rahat ederdi işte![]() Emekli aylığı ,evi ,elden düşme bir arabası vardı ![]() Daha ne olsundu Bu mahallede büyüyen bir genç kız daha ne isterdi ki Kendi yaşıtlarından hangi damat adayı onun sunduğu teminatı sunabilirdi![]() Eh dedi bıyıkaltı gülerek kendi kendine ![]() Bir kadına yetecek kadar gücümüz kuvvetimiz de yerinde Allah`a şükür ![]() Böylelikle göndermişti anası gibi hoş tuttuğu komşu Esma teyzeyi Aytengilin kapısına ![]() Hayırlı bir haberle dönerse inşallah yuvası şenlenecek,şu evde kalan yavruların midesi bir kap sıcak yemek görecek,evine kadın eli değecek,yatağına kadın kokusu sinecekti ![]() Babasının avucuna da biraz para sıkıştırdım mı çıkarmaz sesini şu darlık ortamında diyerek keyiflendi kahvehanenin yola bakan masasında ![]() Bir kahve içilir bu keyfin üstüne Dedi![]() Çağırdı Selim`i ![]() - Hop! Yakışıklı! Şöyle okkalısından bir gayfe ![]() - Olur abi Emrin başım üstüne Diye cevapladı Selim![]() Nerden bilsindi Koskoca adam yavuklusuna hayal kurup keyiflenecek ,ardından da bir okkalı gayfe isteyecekti kendinden![]() ![]() ![]() Selcan Aktaş |
|
|
|