![]() |
Ağlayan Ve Ağlatan Ekmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ağlayan Ve Ağlatan EkmekAğlayan ve Ağlatan Ekmek - Yaşam Hikayeleri İnsanoğlu çoğu kere içinde bulunduğu nimetlerin farkına varmaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu ilâhî emri yerine getirebilmek için her nimetin öncelikle değerini ve hesabını idrak etmemiz şart ![]() ![]() Bir akşam vaktiydi ![]() ![]() ![]() “–Niye ağlıyorsun anne?” Ağlamaya devam ederek: “–Kardeşingilden geliyorum ![]() ![]() Tekrar sordum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “–Nasıl ağlamayayım oğlum! Gelirken yol kenarındaki çöpte hiç yenmeden atılmış bir ekmek gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben yine bir şey anlayamadım ![]() ![]() “–Anne hiç bunun için bu kadar ağlanır mı?” Annem bana acı acı baktı ![]() “–O ekmeği atan gibi sen de bilmiyorsun oğlum!” dedi ![]() Derin bir iç çekerek sözlerine devam etti: “–Yaşayan bilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mevsimlerden sonbahardı ![]() ![]() ![]() «–Anne ne yapıyorsun?» Titrek sesiyle dedi ki: «–Yok bir şey kızım ![]() Israr ettim ![]() «–Karnımı kandırmaya çalışıyorum ![]() ![]() «–Anne akşam sen bizimle ekmek yemedin mi?» dedim ![]() Gerçeği söylemek zorunda kalmanın mahcubiyetiyle kekeledi: «–Hayır kızım ben akşam amcanın getirdiği yarım ekmeği size dağıttım kendim yemedim ![]() Annem annesinin bu hâtırasını naklettikten sonra yine ağlamaklı oldu ![]() “–Şimdi böyle bir hayat içinde yaşamış bir kimse olarak çöpte hiç el sürülmemiş bir ekmek görüp de nasıl ağlamayayım? Sen benim yaşadıklarımı yaşasan ağlamaz mıydın?” dedi ![]() Bu sözler rûhuma işledi ![]() ![]() Ben ekmeğin olmadığı zamanı görmedim ama anamın gözlerinin nasıl dolduğunu gördüm ![]() Bana çok hizmet eden özü doğru sözü doğru fedakâr cefakâr vefakâr anamın o günkü hıçkıra hıçkıra hüngür hüngür ağlaması hayatım boyunca gözümün önüne geliyor ![]() ![]() ![]() Annemin yaşlı gözleri gelir hatırıma ![]() Ben de için için ağlamaya başlarım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|