![]() |
Çocukluk Hasretim Babama |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çocukluk Hasretim BabamaSusarak ne çok şey anlatmak istemiştim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Özlemişim senden ayrı geçen zamanlarda “Babam” diyebilmeyi! Benim çocukluk sevincim! Babam! Bizim hiç birlikteliğimiz olmadı biliyor musun? Lunaparka gidip saatlerce dönme dolaba binemedik ![]() ![]() ![]() “Kâğıt helva arasında dondurma alır mısın?” diye ağlayarak tutturamadım ![]() ![]() ![]() ![]() Senden ayrıyken elime tutuşturdukları pilli oyuncakları bu yüzden sevmedim ![]() ![]() ![]() ![]() Ne zor şeymiş büyümek! Acılar da büyüyor… Sen gidince sayfalarca gemiler yapıp hepsini evin içine dağıtır, “Almayın babamı benden” diye yalvarırdım ![]() Balkonda denizi seyrederken geçen her gemide soluğu annemin yanında alır, “Neden iş yapıyorsun? Bak babam geçiyor” diye ağlardım ![]() ![]() Vapurlar sabah aldıkları yolcuları akşam eve getirirlerdi ![]() ![]() Biz hiç doyasıya birlikte olamadık sanırım! Küçükken yıldızları gördüğümde, kucağına daha bir gömülür ve “Bir sürüler” diyerek ellerimi çırpardım ![]() ![]() ![]() Bizimkini arardı gözlerim, gözlerim dolardı! Bizim Samanyolu’muz olamadı, değil mi baba? Akşamları saat yedide eve giden arkadaşlarıma imrenirdim hep ![]() ![]() ![]() ![]() Akşam yemeğini saat yedide yerlerdi ![]() ![]() Bayram sabahları cici bici giyinmiş çocuklara özenirdim ![]() ![]() ![]() Çoğu kez kıyafetlerim umrumda olmazdı ![]() ![]() ![]() ![]() - “Yine ne yaptın kızım?” - “Hiç” derdim anneme, “Ayşe ayağıma bastı, yeni ayakkabımı kirletti, toz oldu, toprak oldu” - “Ağlama” derdi annem, gülerek bez verirdi ![]() Ellerim ayakkabımı silerken ben senin kokunla yüreğimi silmek isterdim ![]() ![]() - “Ağlama kızım, arkadaşın alt tarafı ayağına bastı” - “Ama anne çorabım da kirlendi” derdim ve usulca ağlamaya devam ederdim ![]() Ayşe ayağıma basardı, benim yüreğim acırdı! Anneme sorardım hep susardı ![]() - “Babam nerede?” diye devam ederdim ağlamaya, - “Sulu gözlü kızım” diye saçımı okşardı, “Bak yine gözyaşların damlıyor ![]() Annem kendine inanmaz, bana ise yarınlar hiç olmazdı ![]() Evimde gemiler, elimde gemiler! Kâğıtları her akşam azarlardım, “Yol verin babama” derdim “Eve gelsin, yol verin babama!” derdim “Kalbime girsin, onu çok özledim!” Ertesi sabah erkenden uyanır, gemileri kaldırırdım ![]() ![]() -”Kahvaltını et” diye seslenirdi annem ![]() ![]() -”Yine okula geç kalacaksın!” -”Etmem” derdim ![]() Gözyaşlarım bebeklerimin ucunda damladı damlayacak ![]() -“Babam nerde?” diye sorardım ![]() ![]() ![]() ![]() Kâğıtlardan alırdım hıncımı ![]() ![]() ![]() Şimdi ise yanımdasın yıllardır ve ben susuyorum ![]() ![]() ![]() Kucağına oturacağım, omuzlarına tırmanacağım yaşlarım da geçti ![]() ![]() ![]() Ben uyurken bir gece yanağımdan öpmüştün ![]() ![]() Kanatları kırılmış bir kuş bile olsan sığınırsın yanına ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uzun zaman oldu biliyorsun değil mi, gönlümce “Babam” demeyeli? Hani bir ağız dolusu derler ya; bir ağız dolusu susuyorum artık ![]() Büyüdüm ya; uzaktan izliyorum yaşamını ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Telafisi olan hayatın son demlerini yaşıyoruz… Parmak uçlarımda omuzlarına atlayıp ellerim kalbinde zıplamıyorum artık ![]() Gemileri attım ![]() ![]() Bugün doğum günün babam! Geriye kalan ömründen bir gün daha bitti ![]() |
![]() |
![]() |
|