![]() |
Ölüler Listesini Açıklıyoruz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ölüler Listesini AçıklıyoruzCengiz Erdem Hiç bu açıdan bakmamıştım olaya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --Bir bardak daha şarap alır mıydınız efendim? --E hade alalım bakalım n'olacak bu işin sonu ![]() ![]() ![]() Şarabın bardağa dökülme sesi duyulur ![]() ![]() --Kim o de ve kapının arkasındaki kişiden kim olduğuna dair bilgiyi aldıktan sonra münasipse kapıyı aç ![]() --Peki efendim ![]() Eğer misafirim gelmişse sinirlerim çok bozulacaktı ![]() ![]() --Gelen bir düşmanınızmış efendim ![]() --Onu derhal içeri al, zira düşmanımsa konuşacaklarımız var demektir ![]() --Peki efendim ![]() Gelen gerçekten de düşmanımdı ![]() düşmanım olduğunu biliyordum ![]() --Hoşgeldin düşmanım, malikâneme şeref verdin ![]() beklemekteydim seni ve işte sonunda geldin ![]() ![]() ![]() --Hoşbulduk düşmanım ![]() ![]() ![]() ![]() Hala daha hatırlamış değildim bu savaşı ama düşmanım olduğunu bildiğim için ona şarap verdim; şarabına zehir koymayı da ihmal etmedim ve ona yalan söyledim ![]() --Evet, hatırlıyorum o savaşımızı, dedim ![]() --Özgür bir savaş olduğunu, o savaşın aslında beyinlerimizin özgürlük şarabı olduğunu da hatırlıyor musun?! Düşmanım zehirli şarabını yudumladıktan sonra geğirdi ve şöyle söyledi: --Zehir mi koydun bu şaraba? --Evet ![]() ![]() --Güzel; özgür olabilmek için gereken delirmekse ona da varım ![]() Hiç bu açıdan bakmamıştım olaya ![]() ![]() ![]() --İnsan aşıksa özgürdür ![]() --Tam tersi, dedi ![]() ![]() Anlaşılan o da işte şimdi benim az önce yaptığım hatayı yapmıştı ![]() ![]() ![]() mekanizmasını çökertip düşüncelerimi ve duygularımı özgürleştirmem gerektiğini anladım eğer bu savaşı kazanmak arzusuyla yanıp tutuşuyorsaydım ![]() Delirtici zehir içmek geldi aklıma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yüzüğümde delirtici zehir kalmadığından hizmetkârımı çağırıp bize delirtici zehir ve biraz daha şarap getirmesini emrettim ![]() --Artık itaat etmeyeceğim sana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --Siktirolgit o zaman, dedim ve gittim zehirimi kendim aldım ![]() düşmanıma da içirttim ![]() ![]() ![]() Söyledim: --Yurduna aşıksa insan hiç kimse engelleyemez onu yurdu için savaşmaktan; zira delirticidir aşk, hele bir de adalıysan ![]() ![]() --Ne biçim bir cümle bu böyle? dedi düşmanım ![]() --Aşk hem uğrunda ölünecek, hem de uğrunda yaşanacak şeylerden biridir ![]() --Çok arabesk oldu bu ![]() --Arabeskse arabesk ![]() ![]() --Özgürlüğün ne olduğunu kavrıyorsun yavaş yavaş ![]() --Deliriyorum da ondan ![]() --Delirmen gerekiyorsa delireceksin tabii ![]() ![]() ![]() --Hayır, değildir! Sen özgürsen ben özgür değilim, çünkü sen benim düşmanımsın ![]() ![]() ![]() ![]() --Bunu söylemen senin de benim de aynı anda özgür olabileceğimizi gösterir ![]() ![]() İşte bu son darbeyle yenilmiştim ve yenilgim zaferimdi; artık özgürdüm ![]() Kadeh tokuşturduk düşmanımla ![]() ![]() Kumlar doldu sonra evin içine; kumlarda boğulduk ama ölmedik; boğuldukça daha da yaşadık ![]() ![]() Özgürlük yapılamayanı yapabilmek, söylenemeyeni söyleyebilmekti ![]() ![]() ![]() ![]() Düşmanlarımızı sevebilecek kadar özgürdük biz, çünkü ikimiz de birbirimize ve hayata yenilmiştik aslında ve yenilgimiz ortak zaferimizdi ![]() ![]() ![]() ![]() Peki ya siz?! |
![]() |
![]() |
|