Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bayramlar, çocukca

Çocukça Bayramlar

Eski 07-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çocukça Bayramlar

NUH KENİŞ

--------------------------------------------------------------------------------

Ne bayramlardı eski bayramlar, deriz Dillerde pelesenk olmuş basit bir söz mü bu? Hayır, yürekten söylediğimiz bir hayıflanmadır

--------------------------------------------------------------------------------

Ne bayramlardı eski bayramlar, deriz Dillerde pelesenk olmuş basit bir söz mü bu? Hayır, yürekten söylediğimiz bir hayıflanmadır

Evet ne bayramlardı “eski bayramlar” Evet,güzel bayramlardı bizim için çocukluğumuzun bayramlarıİple çekerdik gelmesini bayramlarımızın Çünkü Bayramlar bizim yeni elbise demekti, Yeni ayakkabı… Yeni miktarı bol harçlık demekti Büyük küçük demeden herkesin eline sarılıp öpmek demekti

Avuç dolusu ‘sorma şeker’ almaktı rengarenk ve tatlı,ama bir o kadar da sert

(Sorma şeker nedir, bilmeyenler için açıklayalım:Ne şekerlerdi onlar…Mübarekler sanki taştı, taşlar yanında hafif kalır,mermerdiler,hatta granittilerBirini ancak bir günde sorabiliyorduk Öyleydiler ama bir önemli vazifeyi de yapıyor idilerÇekilme zamanı gelen süt dişlerimizin cerrahi uzmanlarıydılarFazla acı hissettirmeden tatlı tatlı koparıverirlerdi yerlerinden sallanıp duran dişlerimizi)

Hiç bitmesin isterdik bayramlarımızın,sonsuzsa kadar sürsün isterdik deliye her gün bayram misaliFakat,biterdi işte her güzel şeyin tadına varamadan elimizin altından kayıverdiği gibi Bayramların son gününde hepimiz mahzun melul bir hal alırdıkBayramımız bitti diyeEn çok da harçlıklarımız bitti,balonlarımız patladı,sorulacak şekerimiz kalmadı diye Ama bir şeyin farkındaydık:O hüznümüz de mutluluğumuzun aromasıydı bizim için

Bilmiyorum şimdiki çocuklar için de öyle midir bayramlar? Umarım öyledir

Veya öyle olmalıdırYoksa üzülürüm şimdiki çocuklar adınaBayram bile yaşayamamış çocuklar gözlerimi yaşartır benim Bir gün bile olsa “bayram” yaşamalı insanlar ve de tabii ki çocuklar “Bayram gelmiş neyime” dememeli hiç kimse anlıyor musunuz beni? Biz dedirtmemeliyiz bu lafı anlayacağınız Bir günlük mutluluk bile yeter bazen ulaşamadıklarımız için,bir günlük de olsa hatırlanmak

Bir bayram günü ne denir başka bilemiyorum

Sözü uzatmak mümkün ama

Tüm samimiyetimle herkese- hak verirsiniz ki özellikle çocuklara- “İyi bayramlar” diliyorum Yok, yanlış dedimÇocukça bayramlar yaşayın efendim! Çocukça kalın emi!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com