![]() |
İlk Aşk Neden Unutulmaz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İlk Aşk Neden Unutulmazİlk Aşk Neden Unutulmaz - Cengiz Damar - Makale - Hayata Dair İlk aşkın,yaş ile ilişkisini birbirinden ayırmamak lazımdır ![]() İlk aşk,çocukluktan kurtulma ve ergenliğe geçişte yaşanır,kızlar kadınlığa,oğlanlar erkekliğe geçmeye hazırdırlar,vucudumuzdaki hormonlar,beynimize alarm sinyallerini çoktan yollamaya başlamıştır ![]() Bu olay tabiatın doğasında vardır,canlılar üremeli ve soylarını devam ettirmelidir ![]() Karşı cinsler elinde olmadan,üreme hormonlarının esiri olmuş ve eş arama çoktan başlamıştır ![]() Bu dönem vucut kimyamızda,ses kalınlaşmaya,bıyıklar terlemeye,göğüsler şekillenmeye gizli enerjilerin etrafa dagılması,kokular yaydığımız ve mıknantıs gibi artı ve eksi kutupların birbirini çekme veya artı artı kutupların birbirini itme dönemidir ![]() Anne,baba,kardeş sevgisinden sonra,başka bir sevgi olduğunu,öğrenme zamanıdır ![]() Bu tehlikeli ve zevkli dönemde,ilk bir buçuk dakikada karşı cinsi beğendiğimizi ve beş dakika sonrada karar verdiğimizi bilim adamları iddia etmektedirler ![]() Karşı cinsler aşk ve cinselliği yaşıyarak öğreneceklerdir,değişik acıların olduğunu,kıskançlık duygularının tavan yaptığı,beğenilme veya beğenilmeme korkularının yogun yaşandığı,deli kanlılık dönemi kapıyı hızla çalmıştır ![]() Kanımızın damarlarda hızlıca aktığı ve vucut kimyamızın değiştiği bu döneme de bizde, deli kanlı dönemi denmiş ![]() Kaçamak bir bakış,ayna karşısında saatlerce kalma,yeni bir ayakkabı veya elbise çok önemlidir,şiirler yazılmaya veya ezberlenmeye,şarkılar söylenmeye,dans dersleri vs,vs karşı cinsi etkilemek için çok önemli silahlar olduğunu,bireyler fark etmeye başlamıştır ![]() Ufacık bir sivilce,insanın hayatını karartır ve acaba beni beğenmez mi ?Sorusunu günlerce beyninde tekrarlar ![]() İşte bu dönemde karakter dediğimiz kişilik bulma arayışı başlamıştır ve bu olaylar bizleri ilerki yaşlara hazırlar ![]() Karşı cinsin ve kendisinin vucudunu tanınması artık başlamıştır,ilk sıcak temas el tutuşma masum bir öpücük,karşılıklı zaferdir ve bu buluşma hiç bir zaman unutulmaz,çünkü ilk tercübedir ![]() Yıllar sonra,kanımız damarlarda rütin akışına kavuşunca,yaptıklarımız aklımıza gelir ve tatlı bir gülücükle yaaa ben de ne deliymişim diye iç geçirilir,şimdi olsa kesinlikle cesaret edemezdim diye de tastik edilir ![]() O zamanda,ben sensiz yaşıyamam korkusu iki taraf içinde geçerlidir,tabi her aşk bittiğinde bu acıların duyulması sağlıklı insanlar için normaldir ![]() Tavan yapmış,bulutların üzerinde uçan duygular,birden okyanusun en derin yerlerine gitmiştir,tabiki bunlar aşkın meyveleridir ![]() Yıllar sonra ilk aşkımız,karşımıza çıksa ve yine beni öyle sev dese acaba sevebilirmiyiz ![]() Yanlız aşkın da üç senelik ömrü olduğunu iddia eden bilim adamları da var ![]() Cengiz Damar |
![]() |
![]() |
|