Alacakaranlık Kuşları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alacakaranlık KuşlarıAlacakaranlık bütün sokağa yayılmıştı Yalnız sokağın değil, tüm insanların sesi susmuştu İşin garibi; içim huzur doluydu Aydınlıkla karanlık arasında gecenin geldiğini müjdeleyen alacakaranlık kuşları, bu gecede hazırlanıyorlardı gündüzü terk etmeye![]() Karanlık siyah bir gölge, alacakaranlık kuşları siyahlığın umuduydu Haydi! bu gecede yeşertin içimdeki umutları alacakaranlık kuşları!Susmayın! Çığlık çığlığa ötüşün! Cıvıldaşın! Göremiyorum sizi ama; biliyorum meskeninizi ![]() Ağaçlar, evlerin çatı araları, kiremitler; belki de küçük bir saksı kenarındasınız Öyle ya da böyle ne fark eder ki! Her gece oradasınız; benim sokağımdasınız![]() Sen! Yüreği alevli alacakaranlık kuşu; çam ağacının dalında hiç bitmesin bu geceki faslın Sabaha kadar sürsün Ne kadar dertli dertli ötüşürsün Yoksa rest mi çektin hayata?Yorgun musun? Üzgün müsün? Nedir bu acele? Herkes evine gitti; el ayak çekildi; kargaşa bitti bu mahallede Yine ben varım bu akşam sizlere eşlik eden Gel göster yüzünü; derdini dinleyenlerden biri ben olayım Yoksa herkes kendi başının derdinde![]() Sakın hakkın yok deme bana Benim sana sözüm var![]() Bir gece hatırlar mısın? Yine böyle el ayak çekildiği zaman bulmuştum kendimi çam ağacının altında; senin yanında Görmüyordum seni ama; sesinden tanıyordum Kararsız, şaşkın ve düşünceli gecelerimden yine birini yaşıyordum Hiç beklenmedik bir anımda alacakaranlığı yırtıverdi sesin Ağlıyordum Ağlamak nasıl olur bilirsin! Bilmiyor musun yoksa?Ağlamak can yakar; nefret edersin o an dünyadan, her tarafın duvarla kaplıdır o vakit; ikiye ayrıldığını hissedersin Öfke, kin alev alev yanar içinde ve gözlerinden akar oluk oluk gözyaşları ama; yüreğindeki ateşi söndüremezsin![]() Sende ağlıyorsun bu gece belli Ötüşünde bir ümitsizlik, bir hüzün var Niçin çekiniyorsun benimle göz göze gelmekten?Ben senin sayende o gece mutluluğa eriştim Aradığımı o gece, senin ötüşünle buldum Bir serinlik düşmüştü o an yüreğime; alıp götürdü ötüşün beni Sarıp sarmaladı![]() Şimdi içime sığdıramıyorum; bana o gece fısıldadıklarını Yerinde durmuyor yüreğim, her gece seni ve arkadaşlarını bekliyor; ağaçlar, evlerin çatı ve kiremitleri aralarındaYazan : Melodi AKÇAY |
|
|
|