![]() |
Destina Bir Narin Çiçek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Destina Bir Narin ÇiçekHayatın ve insanın bunca çirkinliğinin ve çirkefliğinin aksine bir melek gibi kızım, yeni doğmuş bir ay parçası gibi, yüzüne baktıkça ve sarıldıkça huzur buluyorum, gül kokuyor gülücükleri, gülümsedikçe öpücük çiçekleri saçılıyor dudaklarından etrafa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gül yaprağıdır Destina, her gece gonca gonca açan, her nefeste serin bir dağ rüzgarı gibi temiz havasını çekiyorum içime ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sabah erken uyandım kızımla epey oynadık, sonra gidip yorgun bir şekilde annesinin memesine sarılıp uykuya daldılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kızımın gülücüklerini doldurup içime her sokağa çıktığımda tanıdığım, tanımadığım insanlara selam verip gülümsüyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Kendime bile dar gelirken, şimdi herkese yer olan bir hayat bağışladı bana kızım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Artık ne kadar süreceğini bilmediğim hayatımın tüm günlerini ' kalan ömrümün ilk günü' prensibiyle yaşayacağım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alabildiğince uzak tutmaya çalışıyorum dünya güzelimi kem gözlerden ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bazen beyaz bir güvercin olup, kanatları ipek bir güvercin, ulaşamayacağım kadar benden uzaklara uçuyor, uzanıp dokunamıyorum kar beyaz kanatlarına ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Simsiyah bulutların gezdiği başımın üstünde, mavigöğüm oluyor, yüreğimin incisi, gülücüğüm, fikrimin ince gülü, gül nakışlım, ceylan bakışlım oluyor ![]() ![]() ![]() Bir demet yaseminin kokusu oluyor, umudu ve sevgiyi getiriyor bana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Destina bir nazlı çiçek suyun sevdiğini nerden bilecek Destina bizim gülen yanımız mutlu masalımız bitmeyen türkümüz solmayan gülümüz ![]() ![]() ![]() Destina bir narin kelebek kirpikleri şiir döker kanatları renk renk, benek benek yaşamak kadar güzel yaşamak kadar ince gözleri gül desenli düşlerin yağmurunda bir çiçek Destina bir nazlı kelebek kanatları şiir şiir, benek benek canımdan bir nefes bir demet sevgi bir mavi düş bir mavi kuş destina bir güzel çiçek yelin sevdiğini nerden bilecek Destina bir nazlı gelincik yaprakları öyle nazlı, öyle ince üşür üzülür ayazda dağlara yel esince Destina bir nazlı çiçek ben yaprağıyım, anası toprağı üşümesin diye sararız bütün gece yüreğimizle Destina bir nazlı çiçek yüreği mavi bir ırmağın rengine takılmış kalmış kelebek duygular bulut bulut kirpiklerinde özlemler şiir şiir ha döktü ha dökecek gözleri ay güzeli bakışları orman avuçlarında sevincin taçyaprakları mavi düşler, mavi uykular içinde annesinin sevdiğini nerden bilecek Destina bir masum çiçek bahar kokar nefesi sesi sevginin sesi yüreği titreyen kar tanesi savaşların kötülüklerin dünyasında düşmanlıkları nerden bilecek Destina nazlı kızımız yürek alazımız ömür sevinci sarı sızımız Destina bir narin kelebek canımdan çok sevdiğimi nerden bilecek Nuri CAN |
![]() |
![]() |
|