Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
busenin, göz, yaşları

Busenin Göz Yaşları 20

Eski 07-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Busenin Göz Yaşları 20

Busenin Göz Yaşları 20 Öyküsü - Derin Duygular - Ayhan Sarıkaya - Duygu Seli - Yaşam Hikayeleri - Öykü

Buse'nin Selma ile kavgasından sonra konaktakiler,korkuyla da olsa onu kabullenmeye başladılarBir şeyler yapılacağı zaman;onun da fikirlerini alıyorlar ya da yapılacak işe onu da davet ediyorlardıEskiden öyle miydi?Her zaman fazlalık olarak görmüşler,Ahmet efendi konaktan ayrıldığında, onu bir karga gibi didiklemek için fırsat kollamışlardıBir iki laf sokuşturup,psikolojik olarak ezmeyi yeğlemişlerdiİçlerindeki kini biriktire biriktire kavga gününe kadar gelmişler,kavgada ise ileriye Selma'yı sürerek olacakları, perde arkasından izlemeyi düşündülerAma düşündükleri gibi olmadıKarşısındaki insanın ruh halinin ne durumda olduğunun hesabını hiçbir zaman yapamamışlar,yanlış hesap ne yazık ki Bağdat'tan dönmüştü

Buse,nornal rutin günlük işlerini bitirip,odasına çekilmiş;doğumu yaklaşan çocuğuna patik,yelek örmeye bütün hızıyla devam ediyorduBiraz da kendisine öyle teselli veriyorduKarnının şişkinliği, kalçalarına doğru yayılıyorduÇoçuğunun cinsiyeti hakkında ki yorumu,annesinden duydukları ile yapmaya çalışıyordu,ultrasyona girme imkanı da yoktuDoğrusu bir anne olarak pek de önemsemiyordu cinsiyetiniBabası gibi katı ve bağnaz olmayı aklının köşesinden bile geçiremezdi"Yok, hepsi de erkek olacak" aman Allah'ım bu nasıl katı kuraldı böyleO katı kural yüzünden bu hallere düşmemiş miydi zaten

Oturduğu yerden karnındaki bebeğinin ayak hareketlerini dinliyorduTekmeler,sağa sola savruluyordu sanki"Ben,bu karanlık odadan sıkıldım,hadi çıkmak istiyorum" dercesine bir ifade vardı sanki savrulan ayak darbelerindeNe güzel bir duyguydu,anne olabilme duygusuŞimdi bütün düşünceleri yavrusunun üzerinde odaklanmıştıVarsa yoksa doğacak yavrusuyduKendine ait bütün olumsuzluklar, "solda sıfır" kalıyordu artık

Kendisinin para olarak satılması, büyük bir yara olarak belleğinde her ne kadar yer etmiş olsa da;karnındaki yavrusunun dünyaya gelecek olması,bu büyük acıyı yavaş yavaş unutturmaya doğru sevk ediyor ve yaranın üzerine kabuk bağlattırıyorduEvlat,yavru sevgisi,bütün olumsuzlukların üzerine sünger çekmeye çekmeye yetiyor,yaşama pozitif bakmasının penceresini aralıyordu adeta

Annesinin söyledikleri sözler,kulağında çınlamaya başlamıştı:

" Hamile kadının karnının şişkinliği burnuna doğru geliyorsa doğuracağı çocuk,kız olacak;eğer kalçalarına doğru yayılıyorsa doğuracağı çocuk erkek olacak" der sonra da devam ederdi sözlerine gülerek,

"benim karnımın şişkinliği hep burnuma doğru oldu,hiçbir zaman kalçalarıma doğru yayılmadı kiOnun için babanızın hasretini çektiği erkek çocuk dünyaya getiremedim ne yazık ki"

Buse,zaman zaman aynada karnını kontrol ediyorduAnnesinin dediği gibi " burnuma doğru mu büyüyor, yoksa kalçalarıma doğru mu yayılıyor acaba ?" diyeMerak,duramıyorduCinsiyeti onun için önemli olmasa da yine de beyninde soru işaretleri çakıyordu

Kafasına koymuş,daha önceden de karar vermiştiErkek olursa adına hiç kuşku duymadan ilk ve son aşkının adını Tugay verecektiAh, aşkıyla buluştuğu son anı geldi aklınaAcı,ızdırap ve göz yaşı vardıTugay,kendisine anlatılan gerçeği kabullenince nasıl yaralı bir ceylan gibi yıkılmıştıKolu,kanadı kırılmış ve çaresiz kalmış,göz yaşlarına boğulmuştuŞimdi o okulunda ne yapıyordu kim bilir?

Okula bitirecek ve öğretmen olarak yurdun herhangi bir şehrinde göreve başlayacak ve zamanla kendisini unutup gidecektiMecburdu unutmayaYaşaması ve yaşamla barışık olması için Buse'sini unutmak orundaydıAma o Tugay'ını hiçbir zaman unutmayacak ve unutamayacaktı

Bir ara kardeşi Emine'yi us'ladıO da Sivas Öğretmen Lisesini kazanmış ve yatılı olarak orada okuyacaktıEmine'nin isim olarak Tugay'dan o zamanlar,ablasının sevgilisi olarak haberi olmuştu sadeceAma şimdi bu ismi,unutup unutmadığından doğrusu haberi de yoktuAraya giren çeşitli nedenler ve Amasya'dan uzak olmasıyla bu konu da kapanmış oluyordu"Bel ki de her gün birbirlerini teneffüslerde görüyorlar ama farkında değiller,kendilerinden" diye aklına getirdiği de oluyordu

Yine düşüncelerinin başına döndüKız olursa yine dert edinmeyecektiBabasının anasına davrandığı şekilde kocasının kendisine davranmasına izin vermeyecektiBir kaç kez bu konu sohbet biçiminde Ahmet efendinin ağzından döküldüğünde gerekli yanıtı ve ağzının payını almıştı"Erkek olursa havalanacak,kız olursa yerin dibine gireceksin haSiz erkeklerin genel yapısı hep böyle demek ki haYoksa kız olursa satacak mısın?" Bu sözler,Ahmet efendiye soğuk suyla duş almış etkisi yapmıştı adetaBuse,ummadığı şekilde hareket etmeye başlıyorduOnun gençliğinden yararlanmayı düşündüğünden Buse'nin zaman zaman göstermiş olduğu tepkisi karşısında sessiz kalmayı yeğliyordu

Kız olursa Türkan verecekti adınaSamsun Hemşirelik okulunda okurken sıra arkadaşının adıydıO zamanlar,çok güzel anlaşıyorlar,bütün dertlerini paylaşıyorlardıSırdaştılarYedikleri içtikleri ayrı gitmez,öz kardeş gibiydiler adetaŞimdi o da ikinci sınıftaydıKendisinin başına gelenlerden kim bilir ne kadar üzülmüştüOndan da haber alamamış ve ilişkisi kopmuştu

Zaman zaman ellerini karnının üzerinde gezdiriyor,yavrusunu sevip okşamaya çalışırken,

"-Seni nasıl doğuracağım yavrum" diye kendi kendine panikliyor ve elinde olmadan strese giriyorduGerçi hemşirelik okulunda okurken, kadının anatomisi hakkında kısa da olsa bilgiler öğrenmişti ama elinde değildi işteBir takım yanılsamalarla debelenip duruyordu"Acaba normal doğum yapabilecek miyim,sağlıklı olacak mı ilk gelişEbesi,çocuğumu çekerken ya kafasını koparırsaSahi ya ebesi kim olacakDoğar doğmaz soğuk suyla ilk şok verilip bebeğin ağlaması sağlanacak mı" düşünceleri beynini kemiriyordu adeta

Bu düşüncelerinden sıyrıldığında ise konaktaki kadınları gözlerinin önüne getiriyorduHele de kocasının birinci karısından olan kızı Ayten'i gördükçe kendi kendini teselli ediyordu

" Aman canım Ayten kadar da mı olamayacağımYarım porsiyon bir kadınBu haliyle o ,üç tane çocuk doğurduktan sonra ben ise çok rahat doğurumKorkacak ne var canım bundaAllah,bana da bir kolaylık sağlar canımHem benim sağlığım da yerimdeVücudumda da bir anormallik yok zaten"

Selma'nın sesiyle birden irkildiHatta birkaç kez kapıyı tıklamıştı ama Buse'den yanıt alamayınca

"-Huu Buse gelin,neredesinYatıp uydun mu yoksa haBen geldimDüşmanın, kavgalın Selma geldi"

Konuşması,insana dokunmuyordudeli dolu bir kız olduğunu Buse de kanıksamıştı artıkAdeta yaptıkları kavga da onları kaynaştırmıştı sankiO olaydan sonra Selma,Buse'nin yanından çıkmaz olmuş,bütün dertlerini onunla paylaşıyordu artıkKonağın diğer kadınlarını defterden silmiştiVarsa yoksa Buse'si vardı onun için

İçeriye girmiş Buse'ye bir şeyler anlatıyordu

"-Buse gelin,bu sefer benim şansım açıldı gibi haSana da anlatmıştım ya şu evlenmemiş emekli memuruHaftaya anası ile birlikte komşumuz Zehra'lara geleceklerBen de oraya gidecem gızBeni anası görecek,bakalım beğenecek miValla çok heyecanlıyım Buse gelinSen de gelir misin gızSenin fikrini de almış olurum ha"

"-Senin için gelirim Selma ablaHem niye panik yapıyorsun kiValla fıstık gibisin kız ablaSeni beğenmeyecek erkeğin aklından şüphe ederim ben"

"-Valla Buse yenge sen bir tanesinCanım benimGel sana bir sarılayım"

İkisi de birbirlerine sarılıp gülüştüler

Ayhan Sarıkaya

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com