![]() |
Gercek Ask |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gercek AskGercek Ask Bir zamanlar, bütün duygularin üzerinde yasadigi bir ada varmis: Mutluluk, Üzüntü, Bilgi ve tüm digerleri, Ask dahil ![]() Bir gün, adanin batmakta oldugu duygulara haber verilmis ![]() Bunun üzerine hepsi adayi terk etmek için sandallarini hazirlamislar ![]() Ask, adada en sona kalan duygu olmus, çünkü mümkün olan en son ana kadar beklemek istemis ![]() Ada neredeyse battigi zaman, Ask yardim istemeye karar vermis ![]() Zenginlik, çok büyük bir teknenin içinde geçmekteymis ![]() Ask, "Zenginlik, beni de yanina alir misin ?" diye sormus ![]() Zenginlik, "Hayir, alamam ![]() Teknemde çok fazla altin ve gümüs var, senin için yer yok ![]() ![]() Ask, çok güzel bir yelkenlinin içindeki Kibir 'den yardim istemis ![]() "Kibir, lütfen bana yardim et !" "Sana yardim edemem, Ask ![]() Sirilsiklamsin ve yelkenlimi mahvedebilirsin ![]() diye cevap vermis Kibir ![]() Üzüntü yakinlardaymis ve Ask yardim istemis: "Üzüntü, seninle geleyim ![]() "Of, Ask, o kadar üzgünüm ki, yalniz kalmaya ihtiyacim var ![]() Mutluluk da Ask'in yanindan geçmis; ama o kadar mutluymus ki Ask'in çagrisini duymamis ![]() Ask, birden bir ses duymus ![]() Gel Ask! Seni yanima alacagim ![]() ![]() ![]() Bu Ask'tan daha yaslica birisiymis ![]() Ask o kadar sansli ve mutlu hissetmis ki, onu yanina alanin kim oldugunu ögrenmeyi akil edememis ![]() Yeni bir kara parçasina vardiklarinda, Ask 'a yardim eden yoluna devam etmis ![]() Ona ne kadar borçlu oldugunu fark eden Ask, Bilgi 'ye sormus: "Bana yardim eden kimdi?" "O, Zaman 'di" diye cevap vermis Bilgi ![]() "Zaman mi? Neden bana yardim etti ki?" diye sormus Ask ![]() Bilgi gülümsemis: "Çünkü sadece Zaman Ask'in ne kadar büyük oldugunu anlayabilir ![]() ![]() ![]() selfinaz bartan´a hitaben |
![]() |
![]() |
|