![]() |
İnce Düşünce |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İnce DüşünceSedef Çiçeği Mahkeme salonunda, seksenlerindeki yaşlı çiftin durumu içler acısıydı ![]() Adam inatçı bakışlarla suskun, Nine'nin ağlamaktan iyice çukurlaşmış gözleri ve keskin çizgileriyle bıkkın bakışları süzüyordu etrafını ![]() ![]() ![]() Hakimin tokmak sesiyle sustu uğultu ve tok sesiyle, sözü yaşlı kadına verdi, hakim ![]() ![]() ![]() "Anlat teyze neden boşanmak istiyorsun ![]() ![]() ![]() Yaşlı kadın derin bir nefes çektikten sonra baş örtüsüyle ağzını aralayıp, kısılmış sesiyle konuşmaya başladı ![]() ![]() ![]() "Bu herif yetti gari, 50 yıldır bezdirdi hayattan ![]() ![]() ![]() Sonra uzunca bir sessizlik hakim oldu mahkeme salonunda ![]() ![]() ![]() haberleri her gün manşet yapan gazetecilerden birinin flaşıyla bozuldu, kimbilir nasıl bir manşet atacaklardı, yaşanmış 50 yılın ardından ![]() ![]() ![]() Çok sayıda gazeteci izliyordu davayı, kadın neler diyecekti ![]() ![]() dinliyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Bizim bir sedef çiçeği vardı, çok sevdiğim ![]() ![]() ![]() O bilmez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kopardığım bir yaprağı tohumlamıştım, öyle büyüttüm ![]() ![]() onları yavrum bildim ![]() ![]() ![]() ![]() adak adadım ![]() ![]() ![]() diye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bir kere de bu çiçeği ben sulayım demedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O gece takatim kesilmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 50 yıl geçirdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() göremedim ![]() ![]() yapmasını bekledim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hakim, yaşlı adama dönerek ; "Diyeceğin bir şey var mı baba" dedi ![]() Yaşlı adam bastonla zor yürüdüğü kürsüye, o ana kadar suçlanmış olmanın utangaçlığını hissettiren yüz ifadesiyle hakime yöneldi ![]() "Askerliğimi, reisicumhur köşkünde bahçevan olarak yaptım, o bahçenin görkemli görünümüyle büyümesi için emeklerimi verdim ![]() ![]() ![]() tanıdım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O çiçeklerle doludur bahçesi ![]() ![]() ![]() yüreğimi ![]() ![]() ![]() İlk Evlendiğimiz günlerin birinde boyun ağrısından onu hekime götürdüm ![]() ![]() ![]() sertleşir, kötüleşir dedi ![]() ![]() dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tesadüf bu çiçek kurudu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dilettim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kadının yavrusu bildiği çiçekleri sularken seyrettim ![]() ![]() ![]() ben oldum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bir adamdan beklenmeyecek ifadelerle ![]() ![]() ![]() "Her gece O yattıktan sonra uyandım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gece sulanmayı sevmez, hakim bey ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() uyanamadım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yine azabilirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O an Mahkeme salonunda herşey sustu ![]() ![]() ![]() Ertesi sabah gazeteler "Sedef susuz kaldı" diye yine yalnızca neticeyi haber yaptılar ![]() ![]() ![]() BİLAL |
![]() |
![]() |
|