![]() |
Yedi Onbeş Dolmuşu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yedi Onbeş DolmuşuSana koştum yıllar yılı ![]() hiç yorulmadım hiç bıkmadım ![]() ![]() hep sen vardın içimde ![]() ekmeğime yoldaş gibiydin ![]() hiç şikayet etmedim halimden ![]() yapayanlızdım bu küçücük dünyamda ![]() seni görene dek ![]() sabahın en soğuk ayazında karşılaşırdık ![]() on dakıka beklerdın hanı? hepde geç kalırdı dolmuş ![]() kızıp söylenmeye başlardın ![]() bense çoğu kez sevinirdim, sırf bu yüzden hergün bir simit verirdim dolmuş şoförüne ![]() ![]() para vermeye kalkardı almazdım ![]() anlamazdı benı fakat garip bir dostluk başlamıstı aramızda ![]() simitçi kardeş derdi niye be? neden veriyorsun hergün bu simiti? sorma derdim hergün on dakıka geç gel yeter ![]() ![]() son zamanlarda artıkpek az geliyordun ![]() ![]() hergün bikoşu sımıtleri alır , yolunu beklerdım durakta, göremeyince seni meraklanırdım, müşteri simit isterdi ben neden gelmedi derdim bir çok kez kavga etmiştim müşterilerle bu yüzden ![]() bırgün kendi kendime söz verip bugun konusup anlatacagım derdımı diye karar almıştım saat yedi olmuştu saçlarım taralı enkıyak elbisemi giyip cilalı ayakkabılarımla gelmiştim duraga herkes takılırdı hey simitçi düğün nezaman)aldırmazdım seni görünce uzaktan öyle heyecanlanmıştımki içim içime sığmıyordu ![]() ![]() yaklaştıkça sen cesaretim bitiyordu kaçıp gitmek istiyordum fakat dizlerim tutmuyordu sonunda gelmiştin işte karşımda duruyordun gülümseyerek baktın günaydın dedin bişeyler söylemek istiyordum ama nerdeee sadece bakıyordum sana hayranlıkla tam oanda bır ses duymustum arkamda bırak sen hayatım dıyordu ben alırım ve elini tutuyordu çıldırmıştım sen kim oluyorsun be dedim bayana simit almaya? neredeyse dövecegim adamı okadarkı ellerim titriyor sinirden ve sen :sakin olun beyefendi nişanlım olur demiştin ![]() ![]() nişanlım olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bu söz çınladı durdu beynımde nişanlım olur kahrolası dolmuşta gelmiyordu ![]() ![]() ağlamak istıyordum haykırmak nasıl olurdu bu dolmuş geldi ve elele binip gitmiştiniz işte ağlıyordum boncuk boncuk yaşlar dökülüyordu gözlerimden kaybetmiştim seni hemde ebediyen ![]() ![]() kendime kızıyordum neden daha önce söylemedim hislerimi diye yaşamak istemiyordum artık en iyisi ölmekti benim için ertesi biraz toparlanıp saat tam yedide gelmiştim duraga aslında hiç karşılaşmak istemiyordum bırdaha derken saat yedi buçuk olmustu yoktu yedi onbeş dolmuşu sevinmiştim aslında ama merakta etmiştim sorunca başka bir dolmuşçuya dünya başima yıkılmıştı sanki dün kaza yaptı diyordu şoför kurtulan yok! bugun cenazeleri var bende oraya gidiyorum ![]() ![]() ![]() acıdan ayakta durmakta zorluk çekiyordum son bir gayretle bınıp dolmuşa cenazeye geldim ve tabutun üstüne bırtane simit ve gözyaşlarımı bıraktım o gün almamiştinizya gözyaşlarımla uzaklaştım ![]() ![]() bir köşe başına yıgılıp kaldım ağladim sana kaderime sensizliğe bu dunyanın insafsızlığına AĞLADİM ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|