Suskunluğu Bilirmisin |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Suskunluğu BilirmisinSuskunlugu bilir misin? Bir anda hayattan kopup nefis bir sessizlik senfoninin ortasında buluvermek kendini ![]() ![]() Suskunlukları bilir misin? ![]() Ansızın kesilen konusmaların ardından kulaklarının nasıl da uğuldadığını?![]() Solukları duyarsın sadece ![]() ![]() Kelimelerin eksik kaldığı anlarda susar insan![]() ![]() Seni öylesine seviyorum ki; bunu kelimelerle ifade edemiyorum ve susuyorum Gözlerime bak anlarsın! Oradan bir pencere açıyorum, senden bana dogru; süzülebilirsin içeri istersen ![]() ![]() ve penceremi açtıktan sonra susuyorum ![]() ![]() Susuyorum, duyarsın!![]() ![]() Aslında ne çok sey söylenir susmalarda ![]() ![]() Gerçek kendin olursun; tüm elbiselerinden yoksun çırılçıplak, aynen savunmasız bir bebek gibi ![]() ![]() Aracı kullanmadan, kelimelerin bencilligine yakalanmadan![]() ![]() Susarsın ![]() ![]() Bosluga konusursun susarak ![]() ![]() Düsünceler on-ikiden vurur o zaman; tellere dokunmadan, havayı kullanmadan ![]() ![]() Böyle susmalarda bulursun bir çok sorunun cevabını ![]() ![]() Ve belki de kendini tanırsın Hatta o müthis soru var ya, "ask nedir?" Onun bile cevabını bulabilirsin ama ifade edemezsin, susarsın! ![]() ![]() Bilirim acı verir bazen susmak ![]() ![]() Konuşmak istersin; kelimeler bogazına dügümlenir Her sey bitmistir aslında ![]() ![]() Ne kelimeler ne de suskunluk bir ise yarar artık Zalim acı saplanmıstır en derine; duyulan sadece iç çekislerdir artık ![]() ![]() Bir de; dilinin ucuna hücum eden ve dudak kalesine çarparak bozguna ugrayan kelimeler ![]() ![]() Gözyası da suskunlugun meyvesidir Dokunur acının üzerine; ılık, tuzlu bir ilaç gibi![]() ![]() Önce yakar, belki de acıyı azdırır Ya sonra?![]() Uyusur kasılan gözlerin ![]() ![]() Oradan kalbine damlar susan sesin![]() ![]() Sessizce, kimsesizce aglarsın; duyarlarsa gelirler ve beni yalnızlıgımla ayırırlar diye korkarsın, hıçkırıklarını bogarsın, susarsın! ![]() ![]() Susarsın ![]() ![]() Susarsın ama!!! Anlamsız sesleri duyumsamaya baslarsın bu sefer de![]() ![]() Bütün enstrümanlar vardır ama sef yoktur Kelimeler pesi sıra çıkar, cümleler kurulur tumturaklı, anlamsız![]() ![]() Anlam yüklemeye çalıstıgın her cümle, bir öncekini daha da anlamsız hale getirmeye baslamıştır bile ![]() ![]() sefsiz bir orkestradan bas döndüren bir senfoni bekleyemezsin ki! ![]() Sonra anlamsızlıkları sıralayıp, onlara sahte anlam elbiseleri giydirmeye baslarsın; rüküs olurlar Cımbızla ararsın içlerinden anlamlı kelimeleri seçmek için ![]() ![]() Karanlık bir odada bulmaya çalıstıgın bir ısık; göremezsin ![]() ![]() Cam kırıkları gibi beynine saplanan kıymık kelimeler; kanatır, hissedemezsin ![]() ![]() Yaslar hücum eder gözpınarlarına, aslayamazsın! ![]() ![]() Ayna yazılar vardır; ruhuna çevrilmis ![]() ![]() Bakmayı bilebilirsen kıymetli kelimeler![]() ![]() En kuytu köselerinde yapacagın bir gezinti kendine bile itiraf edemediklerini çıkarıverir günyüzüne ![]() ![]() Karanlıga günes açar ve sersemce fikirlerin yere basmaya baslar İste o zaman ![]() ![]() Ne suskunlugun anlamı, ne seslerin karmasası kalır Sadece, "beyazın üstüne siyah" ![]()
|
|
|
|