![]() |
Suskunluğu Bilirmisin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Suskunluğu BilirmisinSuskunlugu bilir misin? Bir anda hayattan kopup nefis bir sessizlik senfoninin ortasında buluvermek kendini ![]() ![]() ![]() Suskunlukları bilir misin? ![]() ![]() ![]() ![]() Solukları duyarsın sadece ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Seni öylesine seviyorum ki; bunu kelimelerle ifade edemiyorum ve susuyorum ![]() Oradan bir pencere açıyorum, senden bana dogru; süzülebilirsin içeri istersen ![]() ![]() ![]() ve penceremi açtıktan sonra susuyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aslında ne çok sey söylenir susmalarda ![]() ![]() ![]() aynen savunmasız bir bebek gibi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Susarsın ![]() ![]() ![]() Bosluga konusursun susarak ![]() ![]() ![]() Düsünceler on-ikiden vurur o zaman; tellere dokunmadan, havayı kullanmadan ![]() ![]() ![]() Böyle susmalarda bulursun bir çok sorunun cevabını ![]() ![]() ![]() ![]() Hatta o müthis soru var ya, "ask nedir?" Onun bile cevabını bulabilirsin ama ifade edemezsin, susarsın! ![]() ![]() Bilirim acı verir bazen susmak ![]() ![]() ![]() ![]() Her sey bitmistir aslında ![]() ![]() ![]() Ne kelimeler ne de suskunluk bir ise yarar artık ![]() Zalim acı saplanmıstır en derine; duyulan sadece iç çekislerdir artık ![]() ![]() ![]() Bir de; dilinin ucuna hücum eden ve dudak kalesine çarparak bozguna ugrayan kelimeler ![]() ![]() ![]() Gözyası da suskunlugun meyvesidir ![]() ![]() ![]() ![]() Önce yakar, belki de acıyı azdırır ![]() ![]() ![]() Uyusur kasılan gözlerin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sessizce, kimsesizce aglarsın; duyarlarsa gelirler ve beni yalnızlıgımla ayırırlar diye korkarsın, hıçkırıklarını bogarsın, susarsın! ![]() ![]() Susarsın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün enstrümanlar vardır ama sef yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() Anlam yüklemeye çalıstıgın her cümle, bir öncekini daha da anlamsız hale getirmeye baslamıştır bile ![]() ![]() ![]() sefsiz bir orkestradan bas döndüren bir senfoni bekleyemezsin ki! ![]() ![]() onlara sahte anlam elbiseleri giydirmeye baslarsın; rüküs olurlar ![]() Cımbızla ararsın içlerinden anlamlı kelimeleri seçmek için ![]() ![]() ![]() Karanlık bir odada bulmaya çalıstıgın bir ısık; göremezsin ![]() ![]() ![]() Cam kırıkları gibi beynine saplanan kıymık kelimeler; kanatır, hissedemezsin ![]() ![]() ![]() Yaslar hücum eder gözpınarlarına, aslayamazsın! ![]() ![]() Ayna yazılar vardır; ruhuna çevrilmis ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() En kuytu köselerinde yapacagın bir gezinti kendine bile itiraf edemediklerini çıkarıverir günyüzüne ![]() ![]() ![]() Karanlıga günes açar ve sersemce fikirlerin yere basmaya baslar ![]() İste o zaman ![]() ![]() ![]() Ne suskunlugun anlamı, ne seslerin karmasası kalır ![]() Sadece, "beyazın üstüne siyah" ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|