![]() |
Keşke Hayat Daha Kolay Olsa |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Keşke Hayat Daha Kolay OlsaHayallerimizi, yüreğimizden geçenleri, yaşayamıyoruz diye düşünür oldum son günlerde ben ![]() mutluluklarını engelleyen ![]() tamamlanması gerekir, bazense sorumluluklardır ![]() duygulardır, bazense nedensizdir, anlamsızdır bu engeller ![]() düşün, hayatı hayat yapanda bunlar değil mi? Bunlar değil mi insanı insan yapan ![]() acısıyla sevinciyle, karmaşasıyla, dinginliğinle yaşadıklarımız mı? Ya da yüreği sıkan, bunaltan, boğan yaşanmamışlıklar mı? Veya pişmanlıklar mı yaşadıklarımızdan duyduğumuz bize yaşadığımızı hissettiren ![]() Hiç istiridye kabuğunu açtın mı? Ne ilgisi var deme bana ![]() vardır istiridye kabuğu açılırken ![]() istiridye kabuğunu açacağım ve içinde bir "inci" olacak ![]() defasında bir başka istiridye kabuğuna taşınır umutlar ![]() yaşadıkları ilişkileri de ben "inci" yi aramaya benzetiyorum ![]() attığımız adım, her yaşadığımız şey başlangıçta bir umuttur ![]() evet kesinlikle bu sefer der dururuz ![]() istiridyenin kabuğunu açtığımızda tüm ihtişamı ile karşımızda durur ![]() Seviniriz, mutlu oluruz, işte aradığımızı bulduk deriz ![]() arayış, onca emekten sonra karşımızda duruyordur hayalimiz ![]() Ancak çoğunlukla kaygan ve aramaktan yorulmuş, uyuşmuş ellerimizde tutamayız o küçücük "inci" tanesini ve kayar gider elimizden, denizin derinliklerine doğru süzülür, baka kalırız ardından boş gözlerle ![]() Neden böyle düşündüğümü bilmiyorum, ama bildiğim bir şey var ki, hiç ummadığım anda bir istiridye kabuğunun içinde buldum ben seni ![]() biliyorum ki kayıp gitmene mani olamayacağım bir gün ellerimden ![]() olanı da, doğru olanı da bu belki ![]() ve ben tüm ihtişamıyla seyrediyorum elimdekini ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Neden böyle düşündüğümü bilmiyorum dedim ama, galiba bu gün okuduklarım etkili oldu buna ve beni farklı bir boyuta taşıdı o yazılanlar ![]() ![]() ![]() "Şimdi artık biliyorum ki, bütün yaşantımız boyunca ancak bir/birkaç kişiye böyle bir hak tanırız ![]() hatta ona teslim bile oluruz ![]() bilmektedir ![]() ucunu kaçırır, bin pişman olur, incinir, düş kırıklıklarıyla yaralanır ve acı çekersiniz sonunda ![]() bir mucize yaşarsınız ![]() çıkmıştır ![]() yaşında olduğunuzun kesinlikle hiç önemi yoktur ![]() ben şanslıydım!" Geriye dönüp baktım yaşadıklarım içinde ben hiç kimseyi şımartamadım, alttan da almayı bir türlü beceremedim ![]() ![]() Bir hünermiş gibi bu ![]() ettikleri özeni gösteremedim ![]() mezarımda gelincikler açar o zaman ![]() ![]() ![]() ve hayat herşeye rağmen güzel ![]() ![]() dermişim!!! |
![]() |
![]() |
|