Gitme Ki Üşümesin Baharlarım |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gitme Ki Üşümesin BaharlarımGitme, koca şehirde yapayalnızlık kalmak istemiyorum Gidersen, sensizliğin içinde hangi duvar avutabilir beni ?![]() Bırakma beni karanlıklara![]() ![]() Alışkın değilim sabahları sensiz uyanmaya![]() ![]() ![]() Gitme umudum![]() ![]() Uçurumlardan esen rüzgarlarda tek başıma bırakma beni![]() ![]() ![]() ![]() Acıya kanattığım umutlarımı toprakta ezip gitme![]() ![]() Düş yorgunu gecelerde her sokakta seni aramak acıtır yüreğimi Her köşede sensizliğe ağıtlar yakmak sonum olur ömrümün Dur gitme![]() ![]() İçimdeki çocuğun ağlayacak hali kalmadı![]() ![]() Gidersen, uykulara dalıp unutacağım mı sanıyorsun o gözlerini ?![]() ![]() Sorarım sana ; kolay mı tahta beşiklerde hasretini uyutmak ?![]() ![]() ![]() ![]() Yıllarca cebimde biriktirdiğim gözyaşlarımı sende kurutmuşken gitme ![]() ![]() Simsiyah bulutlar çöreklenmesin üzerime Baharın koynunda uyanırken gözlerimi karanlıklara kapatmayayım![]() ![]() Gitme ince sızım![]() ![]() Uzak dağlarına yüreğimi sürüp sana koşmak isterdim ama sırtım kanlı ve yüreğim yaralı![]() ![]() Buğulu camlarda bıraktığım düş mavisi umutlarımı yetim bırakma![]() ![]() Sürgün misali yalnızlığında soğuk prangaları sırdaş bilmek istemiyorum![]() ![]() Yitik bir yüreğin baharlarında açmış dikenleri serme ellerime![]() Batarsa kanar, kanarsa yaşayamaz yüreğim![]() ![]() ![]() Gitme ![]() Ardından bakakalmasın gözlerim tozlu yollara![]() ![]() İsyanlara bürünmesin gülen yüzüm![]() ![]() ![]() Ne olur gitme alınyazım![]() Acılarımı tütünle sarıp bir sigara dumanında çekerken içime, gitme ![]() Dayanamaz bu can gidişine![]() ![]() Rıhtımlara her gece gözyaşımı boşalttırma beni![]() ![]() Ezik yüreğimi karların üzerine serme![]() ![]() Sana koşan ayaklarımda hüznün kirli denizlerine sokma beni![]() ![]() Mavilerin arasında kaybolur giderim![]() ![]() ![]() Umutlarımı alıp gitme gül yüreklim![]() ![]() ![]() Hangi denize sığdırabilirim ki sensizliğin acılarını ![]() ![]() Hangi ilaç dindirir sensizliğin sancılarını![]() ![]() Bu dert içimde kabuk bağlar![]() Solmak istemiyorum kırık aynaların suretinde![]() ![]() Hazanlar girer gelinciklerin gülümsediği bahçelere![]() ![]() Göğümden tüm göçmen kuşlar kanatlanır ucsuz bucaksız diyarlara![]() ![]() Dur gitme![]() ![]() ![]() Yalınayak sahillerde gezinmeyeyim![]() ![]() ![]() Ellerim dikenlerde avunmasın![]() ![]() Gidişinle yüreğimi yaralarda bırakma ne olur![]() ![]() ![]() Şiirlerim kederimle, yüreğim gidişinle ağlamasın ![]() ![]() Gülen gözlerime hicranlar inmesin![]() ![]() Bereketin ıslattığı toprağıma siyah bulutlar çöreklenmesin![]() ![]() Uçurumlar büyümesin duvarlarda![]() ![]() Pencerelerde kalmasın ıslak gözlerim![]() ![]() ![]() Yorgun düşmesin ayaklarım![]() ![]() Gitme iki gözüm![]() ![]() Bırakma beni tek başıma firkatinde![]() ![]() Düş fakiri olarak gezinmek istemiyorum şehrin ölüm kokan sessizliğinde![]() ![]() Ne olur gitme sevdiğim![]() Uyandırma beni ayrılıklarınla ![]() Gitme diyen dudaklarım senden sonra kanamasın![]() ![]() ![]() Üşümesin senin sevginle gülümseyen gönül bahçem![]() ![]() ![]() Acılarımı unutmuşken sancının kavrulduğu ateşlerde ısıtma beni![]() ![]() Benek benek açan çiçeklerim mevsimsiz solmasın![]() ![]() Saçlarına düşen yıldızlar göğsüme ayrılığının hançerini sokmasın![]() Gitme canımdaki son can![]() ![]() Senin gözlerinden, senin yüreğinden başka bir sığınağım yok sevdiğim ![]() ![]() Gitme ne olur ![]() ![]() Yetim kalmasın yüreğim![]() ![]() ![]() ![]() İsmail Sarıgene |
|
|
|