![]() |
Korkuyorum Çünkü Evliyim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Korkuyorum Çünkü EvliyimKorkuyorum çünkü evliyim Neden korkarız? Eşimizin bize ihanet etmesinden, aldatmasından, sevmeyeceğinden, bıkacağından, bize fiziksel veya ruhsal şiddet uygulamasından ve daha nice şeylerden ![]() ![]() ![]() doğa, erkeği fiziksel güç olarak karısından daha kuvvetli yapıyor ![]() ![]() dünyanın neresine giderseniz gidin, güç bir yerde zayıfı eziyor ![]() çocuk da belki küçük kardeşinden alıyor hırsını ![]() ![]() zaman bu orman kanununu uygulamıyoruz ![]() ![]() Yalnız o kadar mı? Eziklik, yalnızlık, güçsüzlük, saygısızlık, insanlık onurunu hiçe saymak ve daha binlerce hususu da eşe veriyorlar ![]() Kendini zavallı hisseden, inisiyatifini kullanamayan, diyalog kuramayan kadın bu evliliğe nasıl katkıda bulunur? Yağmur eken fırtına biçer misali fiziksel korku ile yoğrulan bir evlilikten ancak nefret çıkar ![]() ![]() sevmiyorsa, ya hayatında biri varsa, ya bizi güzel, akıllı, yakışıklı bulmuyorsa, bizden memnun değilse diye korkarız ![]() terk edeceğini sanırız ![]() ![]() pek kestiremeyiz ![]() kendimize artık bakmıyoruz, kılık kıyafetimizi pek önemsemiyoruz, hijyen deseniz hak getire ![]() dağınık saç baş karşılıklı olarak şahıslara ne hissi verir? Kabahat kimde? Boşlanmış, önem verilmemiş, değerli bulunmamış hislerine kapılan eşler belki de hakikaten gözlerini dışarı kaydırır ![]() haklısınız ![]() yönümüzden kapasitemizi zorlasak? Eğer eşimizin bizi artık sevmediğinden şüpheleniyor veya acabalarla hayatımızı karartıyorsak, korkmakta haklısınız ![]() ![]() sevmediğini sormak, bıktırana kadar telefon etmek veya mesaj atmak; sonra da eve gelince, eksiklik duyduğunuz konularda onu sorgulamak veya dırdır yapmak yahut habire suçlamak ![]() ![]() ![]() ![]() evliliğimizi ne kadar sarsar? Biraz empati yapalım yani karşı tarafın yerine kendimizi koyalım ![]() sevmemeye başlarız? Bıkkınlık hissine nasıl kapılırız? Bizi ne bunaltır? Aşırı sevgi, aşırı beklenti, aşırı baskı, kıskançlık, gereksiz dırdır veya öfkeli lüzumsuz çıkışlar, ağlama nöbetleri bıktırır, sıkar ![]() ![]() bir de eşleri birbirinden ayrı yatmaya veya flörtü, seksi azaltmaya başlarsa, işte şimdi cidden korkmakta haklısınız ![]() diğerini derken, kendinizi ciddi sorunlarla sarılmış bulursunuz ![]() Pişman olmayın Vücuttaki bir kesik gibi, zamanında ilaç, merhem vs ![]() ![]() ve düşüncemizde başlarız ![]() ![]() dünyalara bakarken bulur ![]() ![]() ![]() anlamadan derdine çare bulmaya başlamış veya başlatılmıştır ![]() deneyebilirsiniz ![]() sararak nerede, ne zaman, nasıl buralara geldiğinizin muhasebesini yaptıracaktır ![]() efelenmek, ne hakla, bu bana nasıl yapılır demek, evi terk etmeye kalkmak, yardım alacağına işi bildik yöntemlerle halle çalışmak da vardır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|