Bin Düşün Bir Konuş |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bin Düşün Bir KonuşBin düşün ![]() bir söyle![]() ![]() Bir acelesi olduğunu, onu görür görmez anlamıştım ![]() Sağanak hâlinde yağan yağmura aldırış bile etmiyor ve bükülmüş beline rağmen sağa sola koşuşuyordu ![]() Yanına sokularak: - Hayrola teyzeciğim, dedim Bir derdiniz mi var?Sıcak bir tebessümle: -Buraların yabancısıyım evlâdım, dedi Hastahane tarafına gidecekbir araba arıyorum ![]() -Biraz beklerseniz aynı dolmuşa binebiliriz, dedim Oraya geldiğimizde size haber veririm ![]() Teşekkür ederek yanıma yaklaştı ve küçük bir çocuk gibi şemsiyemin altına girdi ![]() Nurlu yüzü yağmur damlacıklarıyla ıslanmış ve yanacıkları pembe pembe olmuştu ![]() - Torunlarımdan biri menenjit geçirdi, diye devam etti ![]() -Ziyaret saati bitmeden dolaşmak istemiştim ![]() Saatime baktıktan sonra: -20 dakikanız var, dedim -Hastahane yakın ama, bu havada pek araba bulunmuyor ![]() Durağa herkesten önce geldiğimiz için dolmuşa da rahatça bineceğimizi zannediyordum Ancak araba yanaştığında, arkamızda duran 4-5 kişinin bir anda hücum ettiğini gördüm ![]() İçeriye doluşan ve arkadaş oldukları anlaşılan adamlara: -İlk önce biz gelmiştik, dedim Sırayı bozmaya hakkınız var mı?Ön koltukta oturanı: -Hak istiyorsan Hakkâri'ye gideceksin arkadaşım, dedi ![]() -Hem oradaki haklardan K D V de alınmıyormuş![]() Bu lâf üzerine attıkları kahkahalarla bindikleri araba sarsılmış ve sinirlerim allak bullak olmuştu ![]() Sakinleşmeye çalışarak: -Ben biraz daha bekleyebilirim, dedim ![]() Ama şu ihtiyar teyzenin hastahaneye yetişmesi gerekiyor ![]() Bu defa şoför lâfa karışıp: -Teyzenin arabaya falan ihtiyacı yok be kardeşim, dedi ![]() -Okuyup üfledi mi hastahaneye uçuverir ![]() Tekrar kopan kahkahalarla birlikte araba uzaklaşıp gitti ![]() Yaşlı kadına baktım, tevekkülle susuyordu ![]() 5-10 dakika sonra gelen bir başka dolmuşa onunla beraber bindim ve şoföre, teyzeyi hastahanede indirmesini söyledim ![]() Yaşlı kadın, yapacağı ziyaretten ümitsiz görünmesine rağmen şikâyet etmiyordu ![]() Üstelik trafik de yarı yolda tıkanıp kalmıştı ![]() Şoför: -Yolun bu durumu hayra alâmet değil, dedi ![]() -Sebebini anlasam iyi olacak ![]() Arabayı çalışır vaziyette bırakıp ileriye doğru yürüdü ve biraz sonra döndüğünde: -Kısmete bak yahu, dedi Bizden önce kalkan dolmuşa kamyon çarpmış![]() Heyecanla: -Bir şey olmuş mu, diye atıldım Yâni yaralı falan var mı?- Herhalde, diye cevap verdi Dolmuşta bulunanları, teyzenin gideceğihastahaneye kaldırmışlar ![]() Göz ucuyla yaşlı kadına baktım Solgun dudaklarıyla birşeylermırıldanıyor ve sanki onlar için dua ediyordu ![]() Şoför, koltuğuna yavaşça otururken: -Kısmet işte, diye tekrarlayıp duruyordu Sen kalk koca bir kamyonlaçarpış ![]() -Hem de Türkiye'nin öbür ucundan gelen Hakkâri plâkalı bir kamyonla ![]() ![]() ![]() İyi Düşünmek Lazım, Konuşmadan Düşünmek Lazım ![]() ![]() ![]() |
|
|
|